De Beer Can Chicken ben ik al zo vaak tegengekomen dat ik dacht, dit moet ik een keer geprobeerd hebben, daarom vandaag mijn allereerste BCC gemaakt
Ik heb de kip eerst ingesmeerd met olijfolie en daarna een rub aangebracht. Blokje appelhout op het houtskool gelegd.
De chickensitter eerst 30 minuten op de BBQ gezet, daarna gevuld met Quadrupel bier en hierin aardappeltjes, rode ui en wortelen gelegd. Achteraf gezien had ik de aardappeltjes en de groente vanaf de start gelijk mee moeten laten garen, deze waren nog niet allemaal even gaar maar de smaak van het bier zat er wel lekker in.
De kip was heerlijk mals en sappig met een lekker rooksmaakje en de zelfgemaakte appelcompote was een mooie aanvulling bij dit gerecht, al met al een geslaagde BBQ maaltijd.

Ik heb de kip eerst ingesmeerd met olijfolie en daarna een rub aangebracht. Blokje appelhout op het houtskool gelegd.
De chickensitter eerst 30 minuten op de BBQ gezet, daarna gevuld met Quadrupel bier en hierin aardappeltjes, rode ui en wortelen gelegd. Achteraf gezien had ik de aardappeltjes en de groente vanaf de start gelijk mee moeten laten garen, deze waren nog niet allemaal even gaar maar de smaak van het bier zat er wel lekker in.
De kip was heerlijk mals en sappig met een lekker rooksmaakje en de zelfgemaakte appelcompote was een mooie aanvulling bij dit gerecht, al met al een geslaagde BBQ maaltijd.