- Berichten
- 169
Mijn eerste keer BBQ met de weber performer,
Eerst de dag van tevoren een workshop gehad.
meteen naar de intratuin wat materiaal gehaald want ik wou een kip maken.
Performer aansteken ging gemakkelijk met de weber brikketenhouders en de gasonsteking.
Kip van tevoren ingesmeerd van binnen en buiten met olijfolie en Tex-Mex kruidenmix.
En toen op de Weber Style Kipstomer.
Het was 18.10 uur appelsap in het midden gevuld en rondom helemaal vol met uien, knoflook poeder en appelsap.
temperatuur meter in de dij deksel erop en wachten dat hij 82gr. werd.
ging allemaal goed ketel mooi op 190gr. de kip was al op 79gr. zie bovenstaande foto.
en toen ging de temperatuur naar beneden in ketel 130gr. de kip kreeg het ook koud was gezakt tot 78gr. en was het al 20.00 uur
wat nu maar even bellen de grilmaster van de workshop, starter half vullen aansteken met aanmaakblokjes en bij kiepen.
Om 20.20 uur had ik bij gevuld maar dat geef een rotzooi, eerst die het kip eraf de klepjes open zetten van het rooster
en dan mikken om ze precies in de bakjes te laten vallen.
temp.ketel steeg naar 200gr. en de kip maar laten staan tot 83gr. eraf gehaald en was ook nog lekker,
heelaas geen foto van want was uitgehongerd en het was al 21.15 uur.
Eerst de dag van tevoren een workshop gehad.
meteen naar de intratuin wat materiaal gehaald want ik wou een kip maken.

Performer aansteken ging gemakkelijk met de weber brikketenhouders en de gasonsteking.

Kip van tevoren ingesmeerd van binnen en buiten met olijfolie en Tex-Mex kruidenmix.

En toen op de Weber Style Kipstomer.

Het was 18.10 uur appelsap in het midden gevuld en rondom helemaal vol met uien, knoflook poeder en appelsap.

temperatuur meter in de dij deksel erop en wachten dat hij 82gr. werd.
ging allemaal goed ketel mooi op 190gr. de kip was al op 79gr. zie bovenstaande foto.
en toen ging de temperatuur naar beneden in ketel 130gr. de kip kreeg het ook koud was gezakt tot 78gr. en was het al 20.00 uur

wat nu maar even bellen de grilmaster van de workshop, starter half vullen aansteken met aanmaakblokjes en bij kiepen.
Om 20.20 uur had ik bij gevuld maar dat geef een rotzooi, eerst die het kip eraf de klepjes open zetten van het rooster
en dan mikken om ze precies in de bakjes te laten vallen.
temp.ketel steeg naar 200gr. en de kip maar laten staan tot 83gr. eraf gehaald en was ook nog lekker,
heelaas geen foto van want was uitgehongerd en het was al 21.15 uur.
