Bij Beef & Steak 2 strengen extra dik bevleesde baby back ribs besteld, toen ze binnenkwam schrok ik er van hoe dik ze waren!
Inclusief saus van Stockyard Southern Blues en All Purpose Rub van BBQ Guru.
Ik heb ze niet gerubbed een avond van te voren, rookie mistake denk ik, gewoonweg vergeten.
Een uur voordat ze de BBQ op gingen dus in de rub gezet. Uiteraard wel het vlies verwijderd.
Temp op de foto is 127, deze kreeg ik later nog redelijk stabiel tussen 110 en 120.
Deze kon ik vanaf binnen mooi in de gaten houden, de BBQ stond onder het afdak voor mijn keukenraam B-)
Na een uur toch even spieken:
Na 3 uur in de folie en een redelijke scheut appelsap in het pakketje erbij:
Klaar voor de saus en het laatste uurtje (kleur van de ribs lijkt erg donker hier maar dat viel mee)
En na het hele lange laatste uurtje wachten (45 minuten)
En 1tje voor de zondag (wat overigens echt nog heerlijk smaakte en misschien nog wel lekkerder dan de zaterdag!)
Wel nog keer in de saus en opgewarmd op de BBQ, niet in de oven.
Wat heb ik geleerd:
- Tijdens de 3 uur de ribs even omwisselen. 1 streng was iets malser en die lag het verste bij de briketten vandaan.
- Rubben de avond ervoor! (al heb ik het niet gemist)
- 2x insmeren met saus ipv 1x, ribs de dag erna heb ik 2x ingesmeerd voor het opwarmen en dit beviel beter.
Verder heb ik vooral ontzettend genoten van fall off the bone ribs met heerlijke saus van Stockyard.
Het vlees was mals, lekker van smaak en de 3-2-1 methode absoluut de moeite waard!
Volgende keer weer.
Bonus: mijn vriend gaat een BBQ tafel voor me maken, in de hoop dat ik deze ribs blijf maken
haha
Inclusief saus van Stockyard Southern Blues en All Purpose Rub van BBQ Guru.
Ik heb ze niet gerubbed een avond van te voren, rookie mistake denk ik, gewoonweg vergeten.
Een uur voordat ze de BBQ op gingen dus in de rub gezet. Uiteraard wel het vlies verwijderd.
Temp op de foto is 127, deze kreeg ik later nog redelijk stabiel tussen 110 en 120.
Deze kon ik vanaf binnen mooi in de gaten houden, de BBQ stond onder het afdak voor mijn keukenraam B-)

Na een uur toch even spieken:

Na 3 uur in de folie en een redelijke scheut appelsap in het pakketje erbij:

Klaar voor de saus en het laatste uurtje (kleur van de ribs lijkt erg donker hier maar dat viel mee)


En na het hele lange laatste uurtje wachten (45 minuten)

En 1tje voor de zondag (wat overigens echt nog heerlijk smaakte en misschien nog wel lekkerder dan de zaterdag!)
Wel nog keer in de saus en opgewarmd op de BBQ, niet in de oven.

Wat heb ik geleerd:
- Tijdens de 3 uur de ribs even omwisselen. 1 streng was iets malser en die lag het verste bij de briketten vandaan.
- Rubben de avond ervoor! (al heb ik het niet gemist)
- 2x insmeren met saus ipv 1x, ribs de dag erna heb ik 2x ingesmeerd voor het opwarmen en dit beviel beter.
Verder heb ik vooral ontzettend genoten van fall off the bone ribs met heerlijke saus van Stockyard.
Het vlees was mals, lekker van smaak en de 3-2-1 methode absoluut de moeite waard!
Volgende keer weer.
Bonus: mijn vriend gaat een BBQ tafel voor me maken, in de hoop dat ik deze ribs blijf maken
