- Berichten
- 151
Het moest er toch een keer van komen. Lang gewacht om een brisket te maken. Bij B&S een mooi stukje vlees besteld en klaar gemaakt volgens het recept van Noskos.
Voor vanavond vrienden uitgenodigd om als proefkonijn te dienen. Brisket moest wel lukken dus....
Gelezen dat het een lastig stukje vlees is (kans op droog taai vlees), maar gelukkig niets van dit alles. Het is super gelukt.
Wij blij, vrienden blij.
Wat me wel opviel is dat het vlees nauwelijks een lang plateau heeft gehad. Bij 71 graden ingepakt en is een uurtje blijven hangen, maar schoot daarna snel door naar de 91. Ook voor de 71 graden geen plateau. Het stuk vlees was niet heel dik, dus wellicht lag het daaraan?
Is zeker voor herhaling vatbaar!
Voor vanavond vrienden uitgenodigd om als proefkonijn te dienen. Brisket moest wel lukken dus....
Gelezen dat het een lastig stukje vlees is (kans op droog taai vlees), maar gelukkig niets van dit alles. Het is super gelukt.
Wij blij, vrienden blij.
Wat me wel opviel is dat het vlees nauwelijks een lang plateau heeft gehad. Bij 71 graden ingepakt en is een uurtje blijven hangen, maar schoot daarna snel door naar de 91. Ook voor de 71 graden geen plateau. Het stuk vlees was niet heel dik, dus wellicht lag het daaraan?
Is zeker voor herhaling vatbaar!



