BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Brisket

 
 
 

Ener

Pitmaster
Berichten
510
Het gaat dus nu gebeuren.

6abf573df6cc7968ecc3ab2e7ea94e64_zpsffab2807.jpg


Van Beef en Steak.

fd841ea06bb9ddcc53b70f173653389e_zps250a3aca.jpg


Nog wat vet weg getrimmed.

db249257a88d4406aea1054fef5a3a74_zps091eda7a.jpg


Geinjecteerd met runder bouillon.

2d45cc7b1f2040a7b30c03be016ab8fc_zpsdf6dddd9.jpg


Gerubbed met de Brisket mix van noskos

218260b4f66e83e1e0d4d883ed61bac7_zps7f1cc965.jpg


En op de ProQ.
De rest volgt uiteraard...

621556ef1030d7848ecf42d6af60e059_zps0987acfb.jpg


Beetje rook?

bb5629b4d32b9c017e3c13cc161b4390_zps8efce39c.jpg


Na ongeveer 4 uur 71 graden

7829227c44612a635e386bd84baed685_zps0fed83fb.jpg


En weer terug in de folie. Op naar de 91 graden

c7b094581d6fd80dfdf2e7a541e65ad5_zps129a41ca.jpg


Ff rusten.....

18e29398481a31fdabaaf27d33ae339d_zps86b1171e.jpg


Gravy..... >:D<

3bac363ec8fdb20e7f6b2b093da3c48f_zps1d261953.jpg


Ziet er beter uit dan het smaakt, helaas

d764ebf683c3f5aa81ca204bdeaac3bf_zps424d7576.jpg


Samen met zelfgemaakte aardappel ei salade en gegrilde venkel ge?nspireerd door MarBQ .
 
dat ziet er al heel goed uit, is weer spannend de eerste keer brisket.
succes er mee vandaag
 
Ben zeer benieuwd! Er ligt er bij mij ook ??n te wachten in de vriezer :D
Ik ga je zeker volgen!! veel succes :)
 
Dat gaat ongetwijfeld lekker worden. Veel plezier met je lap!
 
Succes vandaag!
 
Hij blijft nu al een uur op 70? staan. Nog 1? en hij gaat in de folie.
 
Update! Zie boven...
 
Dat gaat helemaal goed komen, op naar de grote Drie
 
Succes!
Ik volg het weer met grote interesse :)
 
Hij ligt inmiddels te rusten in de folie..... Spannend  :D
 
Wat vond ik ervan? Mwahh, eigenlijk niet zo geweldig... Droog, en het smaakte naar te lang gebakken biefstuk. Helaas... Ik hoop dat ik er wel een koetje aan over hou.. B-)
 
Ren? die koe is in de pocket, welkom bij de grote drie.

Brisket is een moeilijk stuk vlees waarbij de hele truckedoos open moet en een portie geluk om een goed resultaat te halen.

Zelf is het me pas 1 keer gelukt de rest was voor de kliko. Als het geen verplicht onderdeel was bij de wedstrijden zou ik het nooit meer maken.

Koetje zet ik er vanavond bij.
 
"Gelukkig" Frits, dat zelfs een ervaren q,er als jij er moeite mee heeft. Ik vind het wel jammer, je leest er zoveel over, dat ik er heel wat van had verwacht. En het is nou ook niet spot goedkoop, dus blijven oefenen is ook wel wat gezegd, denk ik. Maar ja, het is feest!! Ik heb een koetje!!
 
Ik ga zondag nog ribbels roken en dan probeer ik van wat over is burnt ends te maken, kijken of dat lukt.
 
Ener zei:
"Gelukkig" Frits, dat zelfs een ervaren q,er als jij er moeite mee heeft. Ik vind het wel jammer, je leest er zoveel over, dat ik er heel wat van had verwacht. En het is nou ook niet spot goedkoop, dus blijven oefenen is ook wel wat gezegd, denk ik. Maar ja, het is feest!! Ik heb een koetje!!

Rene, niet iedereen durft te zeggen dat het tegenviel ;).  Vaak kan je aan de foto's al zien dat het droog is, dus mij fop je niet 1-2-3. Het is geinig om een keer te proberen, maar bij mij staat het onderaan de lijst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan