- Berichten
- 182
Een van mijn favoriete rollades als je een paar vrienden te eten krijgt en je hebt voldoende tijd. De voorbereiding begint natuurlijk al een dag van te voren. Het stukje varken moet zeker 24 uur in de marinade (2,5 dl olijfolie, 1,25 dl wijn, 0,3 dl Worcestershire sauce, 5ml Maldon zout).
Snij het varkensfilet open als een boek en klop het uit. Het is een stuk vlees van bijna 4kg (incl botten).
Voeg de vulling toe.
De vulling bestaat uit mager rookspek, 2 uien, 4 a 5 tenen knoflook, wat gemberpoeder, kaneel, kruidnagel en cranberry's . Bak de vulling in ongeveer 15 min, laatste 5 min de cranberry's erbij. Laat de vulling wel afkoelen voordat je hem uitsmeert op het filet.
Rol de rollade.
Wikkel het spek om de rollade, ik gebruik ongeveer een halve kilo niet te dun gesneden spek.
Leg de rollade op een rek in de BGE. Temp tussen 150 - 180 C. Ik heb wat rookhout toegevoegd.
Laat de rollade ongeveer 3 - 4 uur in de BGE. Als het spek al te snel bruin wordt kun je dit afdekken met een stuk folie.
De foto van de rollade hierboven was het stukje dat was overgebleven nadat we er met 8 man van hadden gegeten. Haal de rollade uit de BGE als de kerntemp ongeveer 75 C is. Laat het vlees rusten, en dan: Lekker!
Dit recept heb ik trouwens van Nigella, hier en daar wat aangepast.

Snij het varkensfilet open als een boek en klop het uit. Het is een stuk vlees van bijna 4kg (incl botten).

Voeg de vulling toe.

De vulling bestaat uit mager rookspek, 2 uien, 4 a 5 tenen knoflook, wat gemberpoeder, kaneel, kruidnagel en cranberry's . Bak de vulling in ongeveer 15 min, laatste 5 min de cranberry's erbij. Laat de vulling wel afkoelen voordat je hem uitsmeert op het filet.
Rol de rollade.

Wikkel het spek om de rollade, ik gebruik ongeveer een halve kilo niet te dun gesneden spek.

Leg de rollade op een rek in de BGE. Temp tussen 150 - 180 C. Ik heb wat rookhout toegevoegd.

Laat de rollade ongeveer 3 - 4 uur in de BGE. Als het spek al te snel bruin wordt kun je dit afdekken met een stuk folie.

De foto van de rollade hierboven was het stukje dat was overgebleven nadat we er met 8 man van hadden gegeten. Haal de rollade uit de BGE als de kerntemp ongeveer 75 C is. Laat het vlees rusten, en dan: Lekker!
Dit recept heb ik trouwens van Nigella, hier en daar wat aangepast.