- Berichten
- 60
Vanmiddag bij m'n Turkse slager even een kippetje opgehaald. De dame in kwestie woog ruim 1800 gram, dus een beste om voor het eerst een BCC te maken op mijn Weber MTP.
Zelf een rubje gemaakt naar het recept van Dennis van Noskos, en onder het vel en langs het blik wat klontjes roomboter gedaan.
Een leeg 0.5 ltr blik gevuld met wat cola en water, en daar het kippetje overheen geschoven. Volgende keer gebruik ik de gevogelte stomer die ik laatst gekocht had, om gewoon het verschil eens te proeven.
BBQ opgestookt naar rond de 180 grd, en 2 blokjes kersenhout op het houtskool gelegd. Tussentijds weinig aan de temperatuur hoeven doen, schommelde prachtig rond de 180-190 grd. Na bijna 5 kwartier ga de thermometer 69 grd aan. Toen de luchtsleuven vol open gezet, bovenkant van het kippetje afgedekt met folie tegen het verbranden, en het velletje lekker krokant laten worden. Toen de kerntemperatuur 75 grd aangaf, heb ik haar eraf gehaald en 10 minuten laten rusten.
Wat is dat heerlijk kip eten zeg, zo zacht en mals. Echt een aanrader, zo simpel eigenlijk en zo lekker. Mijn vrouw is jarig vandaag, en wilde graag kip uit de oven eten. Het is kip van de BBQ geworden, maar wat hebben we zitten smullen.
Mvg Willem
Zelf een rubje gemaakt naar het recept van Dennis van Noskos, en onder het vel en langs het blik wat klontjes roomboter gedaan.
Een leeg 0.5 ltr blik gevuld met wat cola en water, en daar het kippetje overheen geschoven. Volgende keer gebruik ik de gevogelte stomer die ik laatst gekocht had, om gewoon het verschil eens te proeven.
BBQ opgestookt naar rond de 180 grd, en 2 blokjes kersenhout op het houtskool gelegd. Tussentijds weinig aan de temperatuur hoeven doen, schommelde prachtig rond de 180-190 grd. Na bijna 5 kwartier ga de thermometer 69 grd aan. Toen de luchtsleuven vol open gezet, bovenkant van het kippetje afgedekt met folie tegen het verbranden, en het velletje lekker krokant laten worden. Toen de kerntemperatuur 75 grd aangaf, heb ik haar eraf gehaald en 10 minuten laten rusten.
Wat is dat heerlijk kip eten zeg, zo zacht en mals. Echt een aanrader, zo simpel eigenlijk en zo lekker. Mijn vrouw is jarig vandaag, en wilde graag kip uit de oven eten. Het is kip van de BBQ geworden, maar wat hebben we zitten smullen.
Mvg Willem