Gisteren dus voor de eerste keer een beercan chicken gemaakt.
Na alle verhalen aangehoord te hebben dat dit de lekkerste kip is, dacht ik nu wordt het eens tijd om het uit te proberen.
Afgelopen vrijdag een kippetje gehaald en deze in de rub gezet.
Maar wat voor bier ga ik gebruiken was natuurlijk de volgende vraag. Ik heb gekozen voor een blonde leffe, was eigenlijk liever gegaan voor een triple maar die kon ik nergens in blik vinden vinden.
Dus de Q aan op een temperatuur van een 180 de kip erop gezet, tussendoor nog een klein beetje rookhout toegevoegd om zo een lekkere rooksmaak te krijgen.
Na een uurtje was de kerntemperatuur van de kip op 78 graden en het vocht liep uit de kip dus deze eraf gehaald, waarna ik de kip nog een 10 minuutjes heb laten rusten.
Ik moet zeggen de geur was al goed en kon eigenlijk niet wachten om hem te proeven.
En idd de kip was heerlijk van smaak en kon de smaak van het bier lichtjes proeven in het vlees.
Naar mijn zeggen een geslaagd kippetje en zeker voor herhaling vatbaar.
Na alle verhalen aangehoord te hebben dat dit de lekkerste kip is, dacht ik nu wordt het eens tijd om het uit te proberen.
Afgelopen vrijdag een kippetje gehaald en deze in de rub gezet.
Maar wat voor bier ga ik gebruiken was natuurlijk de volgende vraag. Ik heb gekozen voor een blonde leffe, was eigenlijk liever gegaan voor een triple maar die kon ik nergens in blik vinden vinden.
Dus de Q aan op een temperatuur van een 180 de kip erop gezet, tussendoor nog een klein beetje rookhout toegevoegd om zo een lekkere rooksmaak te krijgen.
Na een uurtje was de kerntemperatuur van de kip op 78 graden en het vocht liep uit de kip dus deze eraf gehaald, waarna ik de kip nog een 10 minuutjes heb laten rusten.
Ik moet zeggen de geur was al goed en kon eigenlijk niet wachten om hem te proeven.
En idd de kip was heerlijk van smaak en kon de smaak van het bier lichtjes proeven in het vlees.
Naar mijn zeggen een geslaagd kippetje en zeker voor herhaling vatbaar.


