- Berichten
- 101
Omdat ik het wel leuk vind om iedereen zijn BBQ avonturen te zien, wilde ik deze toch ook hier delen. Vorige week heb ik samen met een vriend voor het eerst beefribs gemaakt op mijn trouwe webertje. Ieder onze eigen rub'/smaak ter probeersel. Exacte inhoud van de rubs zijn niet afgewogen, dus daar kan ik weinig over zeggen.
Temp van de Q tussen de 110 en 130 graden gehouden. Gerookt met hickory. Door wind en regen was het best lastig om heel stabiel te blijven, maar met wat regelwerk is het aardig gelukt. Uiteindelijk hebben ze ongeveer 8 uur op de Q gelegen tot een kerntemp van 92 graden.
Voor de grote schoonmaak
In de kruiden
Op de Weber
Zo zagen ze er uit voordat ze werden ingepakt.
Een kleurige paraplu om de Q een beetje tegen het stromende water te beschermen.
Na een lange wacht kwam het er dan zo uit:
Beetje groenvoer voor de afwisseling...
Het eindresultaat:
Waanzinnig leuk om te doen, de smaak van het vlees was geweldig en sappig. De rook heeft goed zijn werk gedaan en het vlees was boterzacht (vlees kwam van het bot) Wel hebben we om het vet heen moeten eten. Een beetje vet in het vlees vind ik zelf nog niet zo'n probleem, helaas waren deze ribben naar mijn mening op sommige plekken te vet. Dit schijnt te komen om het niet grainfed is, maar dat is voor de volgende keer..
Temp van de Q tussen de 110 en 130 graden gehouden. Gerookt met hickory. Door wind en regen was het best lastig om heel stabiel te blijven, maar met wat regelwerk is het aardig gelukt. Uiteindelijk hebben ze ongeveer 8 uur op de Q gelegen tot een kerntemp van 92 graden.
Voor de grote schoonmaak
In de kruiden
Op de Weber
Zo zagen ze er uit voordat ze werden ingepakt.
Een kleurige paraplu om de Q een beetje tegen het stromende water te beschermen.
Na een lange wacht kwam het er dan zo uit:
Beetje groenvoer voor de afwisseling...
Het eindresultaat:
Waanzinnig leuk om te doen, de smaak van het vlees was geweldig en sappig. De rook heeft goed zijn werk gedaan en het vlees was boterzacht (vlees kwam van het bot) Wel hebben we om het vet heen moeten eten. Een beetje vet in het vlees vind ik zelf nog niet zo'n probleem, helaas waren deze ribben naar mijn mening op sommige plekken te vet. Dit schijnt te komen om het niet grainfed is, maar dat is voor de volgende keer..