J
jstruijk
Gast
Morgen staat op de planning om onze eerste BCC te maken. Aangezien het onze eerste is en we er nog geen ervaring mee hebben gebruik ik als basis de BCC zoals te vinden op het blog van NOSKOS, om er vervolgens onze eigen draai aan te geven. Mijn vrouw heeft vandaag alle ingredi?nten, kruiden en kip gehaald dus ik ben benieuwd. http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Aangezien ik voor 4 volwassenen en 1 kind mag koken, allen met een gezonde eetlust en onze kip maar 1,2 kg weegt zullen er 2 op de BBQ gaan.
Ik was van plan de kippen gewoon op het bovenste grill rooster te zetten boven een lekbakje met daarin een gedeelte van het bier en dan met m'n ecobrasa briketten mooi met de Juancho's split grill methode indirect aan de slag te gaan. Beetje geweekte Weber hickory snippers erbij en wachten maar. http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgrill/split_grill.php
Ik heb een Fantast temp. meter en wil de kip bij 75gr in de borst uit de Weber halen. Ik vraag me echter af wat ik voor temp in de bbq moet aanhouden? Ik heb enkel de Weber sensor in de deksel en begrijp dat het ook niet te hoog moet, z'n 190gr of is een andere temp aanbevolen?
Heeft het overigens nog zin om de rub de avond van tevoren al op de kip te doen, of win je daar niet veel mee?
Aangezien ik voor 4 volwassenen en 1 kind mag koken, allen met een gezonde eetlust en onze kip maar 1,2 kg weegt zullen er 2 op de BBQ gaan.
Ik was van plan de kippen gewoon op het bovenste grill rooster te zetten boven een lekbakje met daarin een gedeelte van het bier en dan met m'n ecobrasa briketten mooi met de Juancho's split grill methode indirect aan de slag te gaan. Beetje geweekte Weber hickory snippers erbij en wachten maar. http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgrill/split_grill.php
Ik heb een Fantast temp. meter en wil de kip bij 75gr in de borst uit de Weber halen. Ik vraag me echter af wat ik voor temp in de bbq moet aanhouden? Ik heb enkel de Weber sensor in de deksel en begrijp dat het ook niet te hoog moet, z'n 190gr of is een andere temp aanbevolen?
Heeft het overigens nog zin om de rub de avond van tevoren al op de kip te doen, of win je daar niet veel mee?