BasBQ
Beef en Steak

mijn eerste BBC

 
 

elvisron

Kooltjesharker
Berichten
213
Nou afgelopen weekend voor het eerst een beercan chicken gemaakt.
Wel vergeten om genoeg foto's te maken , maar goed ik plaats het toch maar.
Besloten om 2 kippen tegelijk klaar te maken. Dus naar de supermarkt 2 kippen gehaald en blikjes bier, maar welke?
Uiteindelijk gekozen voor een gewoon blikje Heineken en een blikje kriekbier, gewoon om te zien of het verschil maakt.

Dus de kip in een rub gewreven.

DSC00937_zpsbd2c3db6.jpg
[/URL]

De rub bestaat uit:
Bruine suiker
Paprikapoeder
zwarte peper
grof zout knoflookpoeder
uienpoeder
selderijzaadjes/blaadjes
cayennepeper

DSC00945_zps25881a50.jpg
[/URL]

De Q voorverwarmd op 175 graden en daarna de kippen in een braadslede op de Q gezet

DSC00920_zpsb095fd18.jpg
[/URL]

De kippen ongeveer 1 tot 1.5uur op de Q laten staan ( kerntemperatuur van 70/72 graden)
en onder tussen aardappelpartjes gemaakt gekruid met hurb de provance, knoflookpoeder, olijfolie en paprikapoeder.

DSC00919_zps4e3012b8.jpg
[/URL]

Nadat de aardappeltjes klaar zijn nog een beetje zeezout toevoegen.

DSC00918_zps61a34e83.jpg
[/URL]

Kippies klaar en eten maar.
Conclusie is dat er inderdaad verschil tussen het pils en de kriek zit.
Die met de kriek is wat zoeter van smaak dan die met de pils.
Maar uiteindelijk allebei heerlijk


 
Goed genoeg voor een tokkie hoor! Mooie foto's.
 
Blijft het een geweldig gezicht vinden die kippen zittend op dat blikje
 
Gefeliciteerd met je badge!
 
Gefeliciteerd met je kippekop!! :D
 
Het lijkt wel of die dames in de trien zitten....
Gefeliciteerd met TOK
 
Terug
Bovenaan Onderaan