- Berichten
- 151
Heb regelmatig al verlekkerd naar de bacon recepten gekeken. Nu eindelijk eens zelf gemaakt.
Eerst maar eens het basisrecept gemaakt.
Stuk buikspek van ruim 2 kilo:
Na een week in de pekel en na een dag drogen wachtte het knorretje dan eindelijk om gerookt te worden:
Na zo'n 3 uur roken kwam hij heerlijk geurend uit het ei:
Wat laten afkoelen, zwoerd er afgehaald en snijden:
De kleine reststukjes gaan in de snert deze week. Verder de vriezer goed gevuld voor de komende tijd.
Dit gaan we vaker doen!
Eerst maar eens het basisrecept gemaakt.
Stuk buikspek van ruim 2 kilo:


Na een week in de pekel en na een dag drogen wachtte het knorretje dan eindelijk om gerookt te worden:


Na zo'n 3 uur roken kwam hij heerlijk geurend uit het ei:


Wat laten afkoelen, zwoerd er afgehaald en snijden:

De kleine reststukjes gaan in de snert deze week. Verder de vriezer goed gevuld voor de komende tijd.
Dit gaan we vaker doen!