BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste bacon

 
 
 
 

Iss

Stoker
Berichten
312
Baconday… tuurlijk wilde ik daar een keer aan mee doen en hoe kan het dan ook anders dan een lekker stuk buikspek van 1,7kg om te toveren in een goed stuk bacon.

Allereerst vorige week een stuk buikspek in suiker en colorozo zout vacuum getrokken, en dit elke dag een keertje omgedraaid in de koelkast.

5BBE6515-96C3-4D6C-99DD-99D2E9B6622E.jpeg


D53E9408-BA23-4705-A2D6-AD2A9F215DDC.jpeg


Gister deze uit de vacuüm zak gehaald en afgespoeld zodat hij een nachtje onafgedekt in de koelkast terug mocht.

004A0270-CBE0-418A-B13A-D9562999413F.jpeg


Vanmorgen was ik vroeg wakker dus ik dacht we mogen eindelijk los het is baconday!

Vroeg de big joe aangestoken lekker met wat chunk’s appelhout en buikspek erop.

38C3B5E2-E5F0-447A-9441-7D58D468D7E5.jpeg

FF326112-8D56-4430-996B-5881FAAA9C26.jpeg


De buikspek begon al een lekker kleurtje te krijgen en de buren riepen: ben je paling aan het roken 😄 die hadden gelijk honger.
717666BC-17DC-45E3-83EC-AC0A545B3FC2.jpeg


Bij een kern van ongeveer 68 graden vond ik hem prima, en mag de bacon een dagje rusten zodat we morgen lekker plakken bacon kunnen snijden.

7E6CAA4D-2D10-445E-B53A-89938037D9E8.jpeg

42FDD62D-5B13-4F8A-A27E-479810051310.jpeg


Iedereen een fijne bacon day en bedankt voor het lezen!
 
Laatst bewerkt:
Mooie bacon!
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Mooi gekleurd
Heeft tie al genoeg gerust? 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Ziet er heerlijk uit! En fijn dat je buren de BBQ kunnen waarderen
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Mooi gekleurd
Heeft tie al genoeg gerust? 😉
Jazeker! Vanmorgen vroeg alles gesneden in plakjes en wat blokjes mooi vacuüm in de vriezer
 
Terug
Bovenaan Onderaan