goeden avond,
zoals het hoort heb ik mij vanmorgen eerst even voorgesteld in het beginners topic
grill al mijn hele leven ( naja bijna) en de laatste 25 jaar oa op dit omgebouwd biervaatje
gaat prima , maar door het lezen hier op het forum toch geintresseerd geraakt in meer.
Ik ben beroepsmatig onderweg bij brouwerijen en zodoende is mijn volgend projekt een UDS van 50 liter fusten.
heb 3 fusten en geregeld en ben begonnen met een tekening
ook vast gegonnen met het slijpen
kolenmandje gekocht in de achterhoek , ziet er goed uit en voor dat geld kun je het niet zelf
poten gemaakt en aan het onderste gedeelte gelast
3 x 3/4" kogelkranen zijn besteld
hitte schild uitgesneden met de flex
en deel twee erop gelast
als deur wil ik een schroefdop maken met een gat van 100mm rond
foto volgt
vraag:
de UDS is rond 395mm, heb een rooster van 370mm
wat is een goede hoogte tussen het hitteschild en de deksel?
ik will graag Bier Can Chicken maar ook mischien paling roken
bedankt voor het lezen
groet
Fred
zoals het hoort heb ik mij vanmorgen eerst even voorgesteld in het beginners topic
grill al mijn hele leven ( naja bijna) en de laatste 25 jaar oa op dit omgebouwd biervaatje

gaat prima , maar door het lezen hier op het forum toch geintresseerd geraakt in meer.
Ik ben beroepsmatig onderweg bij brouwerijen en zodoende is mijn volgend projekt een UDS van 50 liter fusten.
heb 3 fusten en geregeld en ben begonnen met een tekening


ook vast gegonnen met het slijpen

kolenmandje gekocht in de achterhoek , ziet er goed uit en voor dat geld kun je het niet zelf

poten gemaakt en aan het onderste gedeelte gelast

3 x 3/4" kogelkranen zijn besteld
hitte schild uitgesneden met de flex

en deel twee erop gelast

als deur wil ik een schroefdop maken met een gat van 100mm rond
foto volgt
vraag:
de UDS is rond 395mm, heb een rooster van 370mm
wat is een goede hoogte tussen het hitteschild en de deksel?
ik will graag Bier Can Chicken maar ook mischien paling roken
bedankt voor het lezen
groet
Fred