BasBQ
Beef en Steak

Mijn Beer Can Chicken

 
 

karsb

Vuurmaker
Berichten
80
Gisteren tussen de regenbuien door weer een heer BCC kunnen maken. Iets meer moeite deze keer met de temp beheersing, ging me eigenlijk iets te snel. Bleef wel aardig onder de 160 graden maar kern temperatuur steeg snel. Dus uiteindelijk binnen een uur deze heerlijke kip kunnen eten!


Deze rub nu voor de 2e gemaakt, de inhoud ervan:
- 10 gram grof zeezout
-  7 gram zwarte peperkorrels
-  2 gram rozemarijn
-  2 gram chilivlokken
-  1 geraspte schil van een citroen

Dit allemaal door de vijzel en even rustig een uurtje laten vermengen.

Voor de biervulling deze keer een heerlijke blonde gebruikt:


Klaar om gegaard te worden:


Na ongeveer 50 minuten klaar om afgelakt te worden:


En het uiteindelijke resultaat:


Foto's van het klaarmaken en opeten heb ik helaas niet gemaakt; hij was te snel opgegeten door de kinderen en onszelf  :D
 
Lekker chickie en welkom bij de tokkies :)
 
Richard Soeteman zei:
Lekker chickie en welkom bij de tokkies :)

Jeej!!! Thnx  :blush: :blush: :blush:
 
mooi kippie hoor, ik zie alleen je bierblikje nergens terug
 
Leo zei:
mooi kippie hoor, ik zie alleen je bierblikje nergens terug
Mijn bier reservoir zit in mijn stomer verwerkt. Dus geen kaal blikje eronder. Al wil ik dat ook wel eens proberen

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
karsb zei:
Leo zei:
mooi kippie hoor, ik zie alleen je bierblikje nergens terug
Mijn bier reservoir zit in mijn stomer verwerkt. Dus geen kaal blikje eronder. Al wil ik dat ook wel eens proberen

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk
hoe mot ik dat zien dan? zegt me zo niks sorry  :blush:
 
d917319ec69993a92e95f26dbab5b6b7.jpg


Op deze manier. Reservoir vullen met bier naar keuze (en smaak) en kip eroverheen plaatsen

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
ziet er goed uit! Handig reservoir ook, gelijk een mooie lek bak.
En Welkom bij de Tokkies ;)
 
Martijn van den Berg zei:
ziet er goed uit! Handig reservoir ook, gelijk een mooie lek bak.
En Welkom bij de Tokkies ;)
Dank je! Reservoir bevalt mij ook erg goed.

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Lekker chickie, welkom bij de Tokkies!
 
Verschilt de smaak van de kip nou veel door de keuze van bier die je maakt? Ik heb namelijk altijd hetzelfde bier gebruikt en dacht dat het bier meer voor de malsheid was.
 
Rob Reinerink zei:
Verschilt de smaak van de kip nou veel door de keuze van bier die je maakt? Ik heb namelijk altijd hetzelfde bier gebruikt en dacht dat het bier meer voor de malsheid was.
Ik heb hem de vorige keer gemaakt met een bruin biertje, die vond ik er wel wat meer bitter uitkomen. De eerste keer was met gewoon Grolsch en nu dus blond. Daartussen niet veel verschil, al had ik hem nu voor het eerst met deze rub gemaakt. De volgende keer probeer ik deze rub samen met Grolsch. Dan hoop ik het echte verschil te weten.

Ik denk trouwens zelf wel dat de keuze van bier invloed heeft op de eind smaak. Als je een kriek bier neemt of bijv een radler moet je toch verschil zien/proeven

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Stikker.
 
Gratz met tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan