Gisteren voor het eerst MOINK Balls gemaakt. Ik heb het recept van Noskos aangehouden. Zijn basis Bbq Rub gebruikt en voor de saus Nosko's Sweet & Smokey BBQ Saus (zonder liquid smoke want dat heb ik niet)
De temperatuur van de Q schommelde wat tussen de 120 en 140 C.
Ik heb ze licht gerookt met druivenhout (uit eigen tuin)
Na een uur de saus er over, nog een half uur op de Q en zie hier het resultaat.
Wat vonden we er van? De meningen verschilden deze keer. Mijn man vond ze erg lekker. Ik vond ze wat minder. Ik vond ze te scherp. Ik hou van pittig, maar dt was anders pittig of moet ik zeggen pittig, maar dan anders... Ik ga ze zeker op korte termijn weer maken met wat kleine aanpassingen. Ik had er teveel knoflook in gedaan, dit ga ik minderen. De saus was wat pittig, ik heb nog saus en ga deze bij de volgende sessie 1/2 deel saus en 1/2 deel honing gebruiken. Verder ga ik de temperatuur van de Q iets opschroeven naar 165 - 175 C hierdoor zal de gaartijd wat ingekort kunnen worden en het spek iets knapperiger. Wordt vervolgd dus.


De temperatuur van de Q schommelde wat tussen de 120 en 140 C.

Ik heb ze licht gerookt met druivenhout (uit eigen tuin)

Na een uur de saus er over, nog een half uur op de Q en zie hier het resultaat.


Wat vonden we er van? De meningen verschilden deze keer. Mijn man vond ze erg lekker. Ik vond ze wat minder. Ik vond ze te scherp. Ik hou van pittig, maar dt was anders pittig of moet ik zeggen pittig, maar dan anders... Ik ga ze zeker op korte termijn weer maken met wat kleine aanpassingen. Ik had er teveel knoflook in gedaan, dit ga ik minderen. De saus was wat pittig, ik heb nog saus en ga deze bij de volgende sessie 1/2 deel saus en 1/2 deel honing gebruiken. Verder ga ik de temperatuur van de Q iets opschroeven naar 165 - 175 C hierdoor zal de gaartijd wat ingekort kunnen worden en het spek iets knapperiger. Wordt vervolgd dus.