- Berichten
- 20
Ik had zin in een buikspekje en ben uitgekomen op een Walchers Gilden Spek.
Gemaakt volgens de site van Noskos' BBQ-NL.
Alleen had geen pikante kipkruiden in huis en heb ik gewone kipkruiden met wat Tabasco toegevoegd.
Verder zelfde recept aangehouden evenals de dome- en kerntemperatuur.
Hier natuurlijk wat fotootjes.

De buikspek met alle ingredi?nten.

In twee?n gedeeld en bewerkt met een vork.

In de zak met marinade 3 dagen in de koelkast gelegd en af en toe gemasseerd.

3 Dagen later.

De Q op indirect gezet. De briketten waren nog over van de BCC van vorige week. Nieuwe starter vol erover heen gegooid.

3 Dagen gemarineerd en klaar voor de Q.

Spek op de Q.

Mooi rook pluimpje.

1 Uur en 20 minuten later.

Ziet er goed en lekker uit.

Lekker simpel maar oohh zooo lekker.
Walchers Gilden Spek, broodje, beetje zuur van een augurkje en zoet van de Sweet Baby Ray's Hickory & Brown Sugar Bbq Sauce.
Geweldig lekker!
Gemaakt volgens de site van Noskos' BBQ-NL.
Alleen had geen pikante kipkruiden in huis en heb ik gewone kipkruiden met wat Tabasco toegevoegd.
Verder zelfde recept aangehouden evenals de dome- en kerntemperatuur.
Hier natuurlijk wat fotootjes.

De buikspek met alle ingredi?nten.

In twee?n gedeeld en bewerkt met een vork.

In de zak met marinade 3 dagen in de koelkast gelegd en af en toe gemasseerd.

3 Dagen later.

De Q op indirect gezet. De briketten waren nog over van de BCC van vorige week. Nieuwe starter vol erover heen gegooid.

3 Dagen gemarineerd en klaar voor de Q.

Spek op de Q.

Mooi rook pluimpje.

1 Uur en 20 minuten later.

Ziet er goed en lekker uit.

Lekker simpel maar oohh zooo lekker.
Walchers Gilden Spek, broodje, beetje zuur van een augurkje en zoet van de Sweet Baby Ray's Hickory & Brown Sugar Bbq Sauce.
Geweldig lekker!