BasBQ
Beef en Steak

Mijn 1ste Beer Can Chicken.

 
 
 

Boeddhaman

Tondelzoeker
Berichten
20
Vandaag maar eens een BCC voor de eerste keer geprobeerd.

Kippetje ingesmeerd met kant en klare kipkruiden (ik had niet alle kruiden in huis om zelf te experimenteren en deze had ik nog staan).
Ge?njecteerd met kippenbouillon.
Blikje bier bijna helemaal opgedronken en wat bij gevuld met kokende bouillon zodat het sneller verdampte.

Temperatuur op gemiddeld zo'n 180 graden, 1.15 uur op het kolenrooster. Als zij op het grillrooster stond kwam zij met haar nek tegen het plafond.
Kerntemperatuur in de dij op 78 graden.


Kippetje.


Kippetje in de rub.


Bovenkant van het blikje open gemaakt voor betere verdamping.


Kippetje op blik gezet en ge?njecteerd met de bouillon.


BBQ op temperatuur en ze kan erin.


Wat beuken snippers gedrenkt in bier/kippenbouillon erbij voor wat rook.


Hier is zij bijna klaar!


Daar staat ze dan, na 10 minuten gerust te hebben met alu om d'r heen.


Hier ligt zij rustig te wachten samen met aardappelpuree en broccoli om mijn smaakpapillen te verwennen.

Het kippetje van binnen was erg lekker en mals. Sommige stukken van het velletje waren wat taai.
Voor mij dus de taak om binnenkort nog een BCC te maken met eigen rub en een lekker knapperig velletje.
 
Zo jij heb een lekkere kippetje.
Gefeliciteerd met je Tokkie.
 
heerlijk kippie heb je, gefeliciteerd met je tokkie
 
Mooie kip..probeer volgende keer een wat zoeter bier, word het nog lekkerder!
 
Goed gedaan! Zeg het viel me op dat je veel BBQ's heb  B-) B-) B-) B-) B-) B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan