- Berichten
- 3.274
Mocht je Big Green Egg volgen op instagram, dan zal je ongetwijfeld gezien hebben dat het een drukke bedoeling was afgelopen vrijdag.
Een flinke greep 'groene' fans hebben samen een dagje doorgebracht en dat was te merken op social media.
Van hele tot halve influencers, van jong tot oud, alles was er te vinden.
En ja, ook deze knul was gevraagd om de workshop te komen volgen.
Vanuit mijn vorige deelname ontstond een 'reunie', en dat was de Miele x Big Green Egg workshop, bij het Miele experience center in Vianen.
Uiteraard neem ik daar weer een vrije dag voor op, we moesten er om 10.00u zijn, ik was er om 09:10u
Ookal kan je het Miele Experience center niet missen, ik wist wel dat ik op de goede plek was:
De een na de ander druppelde binnen, en we waren uiteindelijk met een groep van 35 (man en vrouw).
Na een korte introductie van Head chef Mark van Miele, en het wederzien van Executive Chef Michel Lambermon van Big Green Egg, mochten we naar de keukens.
Het was leuk om de mensen van de fandag weer te zien, maar ook wat nieuwe mensen van de twee eerdere fan dagen te ontmoeten.
We zamelde rond de demonstratie keuken en hoorde wat we allemaal gingen maken.
Het was een erg leuke dynamiek tussen de 2 chefs. Michel is een serieuze chef, hij maakt wel eens een grapje en hij kan je goed laten lachen.. maar als die man in zijn vak gaat praten is het snelle en serieuze business. Een geweldige chef. Mark kon dan weer wat amicaler zijn en dat bracht weer wat los in Michel.. echt een leuk samenspel. En toen maar aan de bak, wat we allemaal moesten gaan maken komt hieronder wel voorbij.
Ik had keuken 1, samen met 3 heren.
Alle 4 kwamen wij uit fandag 3, en dat zorgde ervoor dat je al direct bekende gezichten om je heen had.
Eentje daarvan spreek ik ook nog wel wat vaker via instagram en we volgen elkaars content nauw.
We gingen flink aan de voorbereiding, maar met 4 (ervaren) hobbykoks is dat zo gepiept. En zoals je links onderin ziet, de mis en place was al een heel eind gedaan en dat scheelt zeg.
De heren van de sales stonden ook niet stil, die waren druk bezig met pulled chicken ballen met een oosterse saus.. Michel gaat dit receptje binnenkort uitbrengen en ik vond hem in ieder geval al fantastisch.
Het is ook wel heel erg fijn om zo lekker te snacken tijdens de mis en place..
Heb ik meegenomen naar huis, gevraagd of de vrouw ook even dit soort dingen voorschotelt terwijl ik wat snijwerk doe
We hadden dit als voorbeeld gekregen van de 2 chefs.. Het voorgerecht was een Shared Dining Plate met allemaal lekkers:
Wij waren aan de beurt..
De zalm bonbons, hey.. wie kent ze niet? nou ik hoefde niet veel te lezen of hoe je die maakt.
En hier die van ons:
We kregen er een Vuurzee bij te drinken, een biertje speciaal ontwikkeld voor in de horeca om een biertje te kunnen drinken bij een chique diner.
Een mooi zacht bier, wat erg dicht tegen champagne aan hing. We mochten de flessen kopen in de winkel aan t einde van de dag, maar ik vond het iets té exclusief voor mijn portomonnee
Hij smaakte wel, maar dat komt ook door dit sterrenteam natuurlijk.
Na 2 van die rakkers en een lekker zonnetje (wat een weer hadden we trouwens, afgelopen vrijdag), steeg het redelijk naar mn hoofd maar we mochten nog even aan de bak voor het hoofdgerecht.
Buiten gingen de ribeyes op de directe hitte met het gietijzer.
(Wat kan deze jongen toch mooie ruitjes maken he)
Die gingen samen met een hasselback, chimmichurri, paprika uit de kolen en een sousvide asperges en wat groene peultjes op het bord. Heerlijk!
Helemaal strak natuurlijk.. maar er komt nog een toetje hoor.
Een bekend recept van Michel voor de BGE.. de Appel Galettes.
Een mooi rondje van bladerdeeg, met een crème van appel en appelschijfjes.. op de pizzasteen in de BGE.
Ondertussen binnen een sabayon gemaakt van vanille.. crumble erbij..
Bolletje kaneelijs erop;
Wat was dit lekker zeg.
Een geweldige dag gehad met mensen met dezelfde passie.
We gingen uiteindelijk naar huis met een limited edition shirt, en een tas vol met goodies.
Geweldige dag. Heerlijk gegeten, super gezelschap, hele gaaf groepje om mee te koken, en hopen op een volgende uitnodiging.
Een flinke greep 'groene' fans hebben samen een dagje doorgebracht en dat was te merken op social media.
Van hele tot halve influencers, van jong tot oud, alles was er te vinden.
En ja, ook deze knul was gevraagd om de workshop te komen volgen.
Vanuit mijn vorige deelname ontstond een 'reunie', en dat was de Miele x Big Green Egg workshop, bij het Miele experience center in Vianen.
Uiteraard neem ik daar weer een vrije dag voor op, we moesten er om 10.00u zijn, ik was er om 09:10u

Ookal kan je het Miele Experience center niet missen, ik wist wel dat ik op de goede plek was:
De een na de ander druppelde binnen, en we waren uiteindelijk met een groep van 35 (man en vrouw).
Na een korte introductie van Head chef Mark van Miele, en het wederzien van Executive Chef Michel Lambermon van Big Green Egg, mochten we naar de keukens.
Het was leuk om de mensen van de fandag weer te zien, maar ook wat nieuwe mensen van de twee eerdere fan dagen te ontmoeten.
We zamelde rond de demonstratie keuken en hoorde wat we allemaal gingen maken.
Het was een erg leuke dynamiek tussen de 2 chefs. Michel is een serieuze chef, hij maakt wel eens een grapje en hij kan je goed laten lachen.. maar als die man in zijn vak gaat praten is het snelle en serieuze business. Een geweldige chef. Mark kon dan weer wat amicaler zijn en dat bracht weer wat los in Michel.. echt een leuk samenspel. En toen maar aan de bak, wat we allemaal moesten gaan maken komt hieronder wel voorbij.
Ik had keuken 1, samen met 3 heren.
Alle 4 kwamen wij uit fandag 3, en dat zorgde ervoor dat je al direct bekende gezichten om je heen had.
Eentje daarvan spreek ik ook nog wel wat vaker via instagram en we volgen elkaars content nauw.
We gingen flink aan de voorbereiding, maar met 4 (ervaren) hobbykoks is dat zo gepiept. En zoals je links onderin ziet, de mis en place was al een heel eind gedaan en dat scheelt zeg.
De heren van de sales stonden ook niet stil, die waren druk bezig met pulled chicken ballen met een oosterse saus.. Michel gaat dit receptje binnenkort uitbrengen en ik vond hem in ieder geval al fantastisch.
Het is ook wel heel erg fijn om zo lekker te snacken tijdens de mis en place..
Heb ik meegenomen naar huis, gevraagd of de vrouw ook even dit soort dingen voorschotelt terwijl ik wat snijwerk doe

We hadden dit als voorbeeld gekregen van de 2 chefs.. Het voorgerecht was een Shared Dining Plate met allemaal lekkers:
Wij waren aan de beurt..
De zalm bonbons, hey.. wie kent ze niet? nou ik hoefde niet veel te lezen of hoe je die maakt.
- Gerookte eendenborst met pruimen, fantastisch zeg.
- Gerookte boter overladen met verse kruiden (Beurre Café de paris)
- Gemarineerde en gebakken oesterzwammen (Ga ik binnenkort plaatsen op t forum, geweldig!)
- Crostini met een rilette van gerookte kabeljauw, poah!
En hier die van ons:
We kregen er een Vuurzee bij te drinken, een biertje speciaal ontwikkeld voor in de horeca om een biertje te kunnen drinken bij een chique diner.
Een mooi zacht bier, wat erg dicht tegen champagne aan hing. We mochten de flessen kopen in de winkel aan t einde van de dag, maar ik vond het iets té exclusief voor mijn portomonnee

Hij smaakte wel, maar dat komt ook door dit sterrenteam natuurlijk.
Na 2 van die rakkers en een lekker zonnetje (wat een weer hadden we trouwens, afgelopen vrijdag), steeg het redelijk naar mn hoofd maar we mochten nog even aan de bak voor het hoofdgerecht.
Buiten gingen de ribeyes op de directe hitte met het gietijzer.
(Wat kan deze jongen toch mooie ruitjes maken he)
Die gingen samen met een hasselback, chimmichurri, paprika uit de kolen en een sousvide asperges en wat groene peultjes op het bord. Heerlijk!
Helemaal strak natuurlijk.. maar er komt nog een toetje hoor.
Een bekend recept van Michel voor de BGE.. de Appel Galettes.
Een mooi rondje van bladerdeeg, met een crème van appel en appelschijfjes.. op de pizzasteen in de BGE.
Ondertussen binnen een sabayon gemaakt van vanille.. crumble erbij..
Bolletje kaneelijs erop;
Wat was dit lekker zeg.
Een geweldige dag gehad met mensen met dezelfde passie.
We gingen uiteindelijk naar huis met een limited edition shirt, en een tas vol met goodies.
Geweldige dag. Heerlijk gegeten, super gezelschap, hele gaaf groepje om mee te koken, en hopen op een volgende uitnodiging.