BasBQ
Beef en Steak

Middagje low&slow

 
 
 
 

JaapAap

Pitmaster
Berichten
575
Vanmiddag en vanavond stonden er een sparerib (buiksparerib, had ik nog nooit geproefd) en een shortrib op het menu. Beiden van Beef&Steak.nl

Varken gerubbed met:
bdd6277ba9f233d813c4b319232f0fcd.jpg


Koe gerubbed met:
5cdb54925cfe8bc02b51b4d446c769bd.jpg

0472f3157fd205b0b45050b6087425ab.jpg


Na een nachtje in de koeling mochten ze gebroederlijk op de WSM
0401b8e2333ebd4112101cfb196c5399.jpg

a44230843c50e3b8d1d9b22edc2dabec.jpg


Runderribje was veel kleiner dus ook veel eerder klaar, dit was een goed tussendoortje ivm het wachten op de sparerib.
3578dfc58cb368f2c3a3d3636d5a1243.jpg

228f269aebbffca367751327fdbefee7.jpg


Het koetje was heerlijk super lekker!! Bestel volgende keer meer ribben, was zeker voor herhaling vatbaar.

Na 3 uur de sparerib ingepakt voor nog 2 uurtjes op de Q.
ea3bd9d0763b90c441468098fa40d460.jpg

9b5bd1f9aec72859ef470922bab37d33.jpg


Na deze 2 uur wilde ik de ribs aflakken voor het laatste uurtje maar ik heb besloten dit niet meer te doen. Ik trok namelijk zo de botten uit de streng. Het was enorm lekker. Had nog nooit zo'n lekkere ribs gehad.
 
ziet er heerlijk uit
 
Lijkt me een prima middagje geweest te zijn! Hoe lang had je die runderribs indirect gegrild? Welke kern temperatuur?
 
Heb niet echt naar tijd gekeken volgens mij iets van 1,5 uur kerntemp heb ik toevallig wel gedaan was 70c. Heb vooral gekeken naar de terugtrekking van het vlees. Vlees was well done maar nog super mals.
 
Ziet er heerlijk uit, hoe zwaar was je buikrib?
 
Lust ik allemaal!
 
Terug
Bovenaan Onderaan