the_fonz1975
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Ik ben een uitgesproken houtskool liefhebber en grill op een Barbecook Major Black 53cm (met dome). Verder heb ik ook 2 rookovens (waarvan eentje van barbecook) en een kleine meeneembarbecue om mee te nemen op reis.
Er is natuurlijk niks mis met de klassieke 'worst, ribbetjes en vleesspiezen'-barbecue, maar mijn interesse reikt ondertussen verder dan dat: het indirect grillen en het echte low & slow barbecuen boeit me mateloos, maar op dat vlak beschouw ik mezelf nog als beginner.
Ik reken er dus op dat ik van heel veel mensen hier iets kan opsteken en om terzelfdertijd leuke en lekkere recepten te verzamelen en uit te proberen. Ik heb enkele receptenboeken in mijn kast, maar vaak vind je de leukste en lekkerste recepten hier op internet.
Waar ik ondertussen al een tijdje mee bezig ben, is roken. Momenteel ben ik al vrij ervaren in het koud roken van vis (zalm in het bijzonder) en ham. Ik gebruik mijn eigen pekelrecepten en gebruik de meeste kruiden uit eigen kweek. Binnenkort wil ik die ook zelf gaan drogen. Ik gebruik diverse soorten houtsnippers en houtmot, en varieer/meng naargelang wat ik rook. Wat warm roken betreft, wil ik hier nog veel van jullie opsteken. Ik wil vrij snel eens brisket op mijn smoker leggen en ook een tweede poging paling roken wil ik niet lang meer uitstellen. Mijn eerste poging palingroken was al bij al niet slecht voor een eerste keer, maar ik heb echt grote ambitie en hoge verwachtingen van dit forum om dit beter onder de knie te krijgen. Makreel roken is een ander puntje op mijn to-do lijst
Ik wil me zeker op het roken nog meer toeleggen en zou dan mijn eigen rookvat willen maken, zoals ik 'm zelf liefst wil: op maat gemaakt zeg maar.
Als ik een nieuwe aankoop doe, dan is een Oklahoma Chuckwagon 16" voor mij het summum.
Er is natuurlijk niks mis met de klassieke 'worst, ribbetjes en vleesspiezen'-barbecue, maar mijn interesse reikt ondertussen verder dan dat: het indirect grillen en het echte low & slow barbecuen boeit me mateloos, maar op dat vlak beschouw ik mezelf nog als beginner.
Ik reken er dus op dat ik van heel veel mensen hier iets kan opsteken en om terzelfdertijd leuke en lekkere recepten te verzamelen en uit te proberen. Ik heb enkele receptenboeken in mijn kast, maar vaak vind je de leukste en lekkerste recepten hier op internet.
Waar ik ondertussen al een tijdje mee bezig ben, is roken. Momenteel ben ik al vrij ervaren in het koud roken van vis (zalm in het bijzonder) en ham. Ik gebruik mijn eigen pekelrecepten en gebruik de meeste kruiden uit eigen kweek. Binnenkort wil ik die ook zelf gaan drogen. Ik gebruik diverse soorten houtsnippers en houtmot, en varieer/meng naargelang wat ik rook. Wat warm roken betreft, wil ik hier nog veel van jullie opsteken. Ik wil vrij snel eens brisket op mijn smoker leggen en ook een tweede poging paling roken wil ik niet lang meer uitstellen. Mijn eerste poging palingroken was al bij al niet slecht voor een eerste keer, maar ik heb echt grote ambitie en hoge verwachtingen van dit forum om dit beter onder de knie te krijgen. Makreel roken is een ander puntje op mijn to-do lijst
Ik wil me zeker op het roken nog meer toeleggen en zou dan mijn eigen rookvat willen maken, zoals ik 'm zelf liefst wil: op maat gemaakt zeg maar.
Als ik een nieuwe aankoop doe, dan is een Oklahoma Chuckwagon 16" voor mij het summum.