- Berichten
- 12.056

Ik denk dat de barbecue?rs die drankje wel kunnen waarderen, het is een margarita waar de tequila is vervangen door mezcal.
Mezcal komt uit Oaxaca, het zuidelijke deel van Mexico, wordt net als tequila van agave gemaakt alleen wordt het hart van de agave eerst gerookt voordat er alcohol uit gestookt wordt. Het eindresultaat is een zeer rokerig smakende drank, die je of lekker vindt of totaal niet op prijs stelt.
Ingredi?nten:
1,5 oz / 4,5 cl mezcal
1 oz / 3 cl cointreau (of triple sec)
0,5 oz / 1,5 cl limoensap versgeperst
zeezout voor op het glas
Doe een laagje zeezout op een bord, wrijf met een partje limoen over de rand van een margaritaglas of een tumbler, doop de rand in het zout, op die manier krijg je een mooi zoutrandje langs je glas.
Doe de ingredi?nten met ijsblokjes in de shaker, shake tot de buitenkant ijskoud is en er wat ijs op de shaker begint te vormen. Strain in het glas.