- Berichten
- 149
Vandaag heb ik dus ribs op de Q gelegd. Geen foto's, dus het is niet gebeurt. Maar desondanks heb ik een One Touch Premium 57, met zo'n mooie thermometer in het deksel. Lui als ik ben wilde ik mijn weber-style draadloze vleesthermometer 'misbruiken' om de dome-temperatuur remote te monitoren. Wat ik eerst deed was de probe in de gaten van het deksel steken. Temperatuur kwam dan aardig overeen met de thermometer van het deksel zelf. En dat verwachte ik eigenlijk ook. Toen las ik ergens op dit forum dat je de probe ook door een aardappel kunt steken en zo dichter bij je vlees kunt leggen zonder het (hete) rooster te raken. Aldus gedaan.
Natuurlijk is de temperatuur daar lager als net onder het deksel. Want de probe ligt op een 'indirecte' plek en warme lucht stijgt, dus daaronder moet het koeler zijn.
Nou is mijn vraag: als het recept een dome temperatuur van 107-120 celsius vermeldt: waar moet ik meten? Op het deksel of bij het vlees?
Natuurlijk is de temperatuur daar lager als net onder het deksel. Want de probe ligt op een 'indirecte' plek en warme lucht stijgt, dus daaronder moet het koeler zijn.
Nou is mijn vraag: als het recept een dome temperatuur van 107-120 celsius vermeldt: waar moet ik meten? Op het deksel of bij het vlees?