BasBQ
Beef en Steak

Memphis Style Dry Ribs

 
 
 

ZBBQZ

Stoker
Berichten
304
Ik zat vanochtend wat te lezen hier op het forum en op de blog van Noskos en kwam op beide de Memphis Style Dry Ribs tegen en kreeg daar zo'n trek in  :-SS

http://www.bbq-nl.com/2015/08/memphis-style-dry-ribs.html

Dus ja wat moet je dan? Heel gauw die spareribs uit de vriezer trekken!  :p

Omdat ik de 60cm niet haal tussen rooster en kolen baalde ik daar wel een beetje van. Om toch het idee te hebben dat er wat vet op de kolen zou druipen heb ik de platesetter en rooster schuin in de bbq geplaatst. Hopelijk loopt er zo toch nog wat vet sissend de kooltjes in :-S

Ze liggen er op maar zonder foto's is het niet aan het gebeuren, dus:

SlcUXaCl.jpg


LsD1Q2Wl.jpg



Uiteraard moet ik nu nog wel wachten tot ze gaar zijn :D


Ze gaan de goede kant op. Ik mop wel wat vaker omdat ze schuin liggen, maar de geur die uit de bbq komt is heerlijk! Twee ma?skolven (home made kruidenboter, wat chili en paprika) erbij:

itDVQipl.jpg



Zo en dan hier het resultaat:

U93Bbgfl.jpg



Ik heb het idee dat de schuine platesetter zijn werk heeft gedaan. Ik zag de bbq steeds flink roken ook lang na het moppen.


Het was heerlijk!!! Smaken prima in balans. Vlees kwam goed los van het bot en was heerlijk mals.

Dennis bedankt, ik heb weer iets nieuws ontdekt, een blijver!!!





Z.
 
Lekker! creatief bezig!
 
Geweldig lekker!
 
Fijn om te horen!
 
Ziet er lekker uit hoor! Krijg spontaan honger!
 
Terug
Bovenaan Onderaan