- Berichten
- 323
Vandaag wat tijd vrij gemaakt voor het favoriete stuk vlees van de bbq van mijn dochter.
Na de sousvide bereiding en de spit variant heb ik deze keer gekozen voor het rooster. 's Morgens vroeg eerst met het fietsje door de kou om nog wat hete pepertjes te halen voor de Chimichurry. Daar kwam ik gisteravond pas achter dat die voorraad op was..
Een uurtje voor BBQ-Time heb ik het vlees getrimd, ingesneden en ingesmeerd met zeezout. De bbq ingedeeld voor direct en indirect waarna het vlees erop kon. Eerst even direct om daarna met een thermometer in zijn voorste, denk ik? De keteltemperatuur heb ik langzaam op laten lopen van 100 tot 130 graden. Bij de 53 graden is het staartstukje ingepakt en na 15 minuten kon het mes erin.
Geserveerd met de saus, frietjes van zoet aardappels, en gewone frietjes en boontjes.
Het gezicht van mijn dochter was het helemaal waard.
Het was meesterlijk lekker.
Na de sousvide bereiding en de spit variant heb ik deze keer gekozen voor het rooster. 's Morgens vroeg eerst met het fietsje door de kou om nog wat hete pepertjes te halen voor de Chimichurry. Daar kwam ik gisteravond pas achter dat die voorraad op was..
Een uurtje voor BBQ-Time heb ik het vlees getrimd, ingesneden en ingesmeerd met zeezout. De bbq ingedeeld voor direct en indirect waarna het vlees erop kon. Eerst even direct om daarna met een thermometer in zijn voorste, denk ik? De keteltemperatuur heb ik langzaam op laten lopen van 100 tot 130 graden. Bij de 53 graden is het staartstukje ingepakt en na 15 minuten kon het mes erin.
Geserveerd met de saus, frietjes van zoet aardappels, en gewone frietjes en boontjes.
Het gezicht van mijn dochter was het helemaal waard.
Het was meesterlijk lekker.