BasBQ
Beef en Steak

Meer bovenwarmte in een kamado

Juicy Lucy

Vuurmaker
Berichten
98
Met het bakken van appeltaart en quiche heb ik telkens teveel onder warmte in verhouding tot bovenwarmte in mijn kamado. Tegen de tijd dat het bovenop mooi begint te kleuren wordt de bodem al te donker.

Dus heb ik deze setup bedacht om het op te lossen, en getest met saucijzenbroodjes.
Bovenop het rooster ligt een tweede heat deflector met daarop een ribjes rek
Op het ribjesrek ligt een WGA rooster met daarop het baksel op bakpapier.
Het idee is dat je hiermee meer warmtestraling vanuit het keramiek van de koepel krijgt
en tegelijk teveel hitteoverdracht vanuit een deflector voorkomt door de het rooster op extra hoogte.

Het resultaat is precies wat ik hoopte, de bodem is even goudbruin als de bovenkant.
De schemerfoto is niet sexy, maar ze zijn er heel mooi uit gekomen.
Ik heb nu de grill expander besteld zodat ik deze wiebelconstructie niet telkens hoef te maken.

IMG_20211219_163923.jpg
 
Goeie oplossing!

wat ik heel vaak doe, vooral in mijn weber, is 2 bakstenen ingepakt in aluminiumfolie en dan hier de pizza steen op.

E4119489-0A54-4175-B3C1-FF1C0214EB11.jpeg
 
Leuke tips. Dank jullie
 
Terug
Bovenaan Onderaan