- Berichten
- 6.243
Had er al effe zin in.
Gister avond bij een wijntje en jank kaas op tafel en kwam er een
je. Dacht dat ga ik er bij in doen..
Dus vanmiddag naar de de slager geweest.
250 half om half / 750 rund
Hier runderkruiden bij gedaan
De vulling
Met uitzondering van de kaas, natuurlijk, fijngemaakt en effe aangebakken in de pan
Folie op het aanrecht gelegd, werkt werelds, en het gemengde gehakt erop zodat de vulling erop kon.
Heb het hier al in 2 porties verdeeld, bedacht me dat het M eitje wel eens te klein zou zijn. Dat klopte na het meten.
Spek gevlochten, ook weer op folie
Gevuld gehakt erop, erin gerold (wat werkte dat goed met de folie, wel verwijderd natuurlijk
) en in de koelkast gelegd
Glace gemaakt, op smaak gemengd
Ei aangestoken en met platesetter tot zo’n 170 graden gestookt.
Platesetter verwijderd, stukkie kersenhout hout erbij, platesetter, lekbak, rooster en Egg Genius geplaatst. Pit 170 graden meat 65 graden
Gevuld en ingevlochten gehakt erop en gelakt
Na een uurtje kerntemperatuur van 65 graden bereikt en nog een keer gelakt
Na 5 kwartier klaar
Het jank kaasje was naar buiten gejankt.
Was bij de eerste die gerold was. Hier gelijk van geleerd en de 2e anders in het spek gerold.
De dwarsdoorsnede
Dat heeft heeft gesmaakt en geen spijt gehad van de kaasjes. Was een goede toevoeging.
Gister avond bij een wijntje en jank kaas op tafel en kwam er een

Dus vanmiddag naar de de slager geweest.
250 half om half / 750 rund
Hier runderkruiden bij gedaan
De vulling
Met uitzondering van de kaas, natuurlijk, fijngemaakt en effe aangebakken in de pan
Folie op het aanrecht gelegd, werkt werelds, en het gemengde gehakt erop zodat de vulling erop kon.
Heb het hier al in 2 porties verdeeld, bedacht me dat het M eitje wel eens te klein zou zijn. Dat klopte na het meten.
Spek gevlochten, ook weer op folie
Gevuld gehakt erop, erin gerold (wat werkte dat goed met de folie, wel verwijderd natuurlijk

Glace gemaakt, op smaak gemengd
Ei aangestoken en met platesetter tot zo’n 170 graden gestookt.
Platesetter verwijderd, stukkie kersenhout hout erbij, platesetter, lekbak, rooster en Egg Genius geplaatst. Pit 170 graden meat 65 graden
Gevuld en ingevlochten gehakt erop en gelakt
Na een uurtje kerntemperatuur van 65 graden bereikt en nog een keer gelakt
Na 5 kwartier klaar
Het jank kaasje was naar buiten gejankt.
Was bij de eerste die gerold was. Hier gelijk van geleerd en de 2e anders in het spek gerold.
De dwarsdoorsnede
Dat heeft heeft gesmaakt en geen spijt gehad van de kaasjes. Was een goede toevoeging.
Laatst bewerkt: