Het nieuwe jaar inzetten in stijl? Awel ja, waarom ook niet... en zeker met de zachte temperaturen van dit weekend.
Vleesbrood van 1,5kg runds- en 0,5kg varkensgehakt. Mengen met eitje, Italiaanse kruiden, rode ui, zongedroogde tomaat en voor de kick wat jalapeño. Dan een kern maken van mozzarella royaal besmeerd met pesto. Het moeilijkste is dan het vlechten van de spek (zo simpel is dit recept dus), die we daarna flink in de rub zetten. Na 1u op het vuur om de 30min insmeren met een glaze (ik heb ongeveer half bbq-saus en half appelazijn met een scheut honing)
Daarnaast nog een sidedish in dezelfde trend. Courgette in repen, flink in het zout om het vocht eruit te trekken. Even direct grillen en ovenschaal mee bedekken. Daarover wat tomatensaus aangefruit met rode ui, look en tomatenpuree (en wat Italiaanse kruiden natuurlijk). En een laagje mozzarella daarover. Daarna deze stappen herhalen (ik had met 2 courgettes 2 lagen in mijn schaal).
Alles op 120 in de Q. Let op, de kern van de meatloaf was na 3u nog steeds maar 60 graden, mocht nog een tikkeltje hoger. Gelukkig was het gehakt wel perfect. De courgettenschotel gaat een pak sneller en heeft even in de oven moeten wachten op het vlees.
Echt 1 van de betere maaltijden die ik heb klaargemaakt, al zeg ik het zelf...
Verstuurd vanaf mijn SM-A226B met Tapatalk
Vleesbrood van 1,5kg runds- en 0,5kg varkensgehakt. Mengen met eitje, Italiaanse kruiden, rode ui, zongedroogde tomaat en voor de kick wat jalapeño. Dan een kern maken van mozzarella royaal besmeerd met pesto. Het moeilijkste is dan het vlechten van de spek (zo simpel is dit recept dus), die we daarna flink in de rub zetten. Na 1u op het vuur om de 30min insmeren met een glaze (ik heb ongeveer half bbq-saus en half appelazijn met een scheut honing)
Daarnaast nog een sidedish in dezelfde trend. Courgette in repen, flink in het zout om het vocht eruit te trekken. Even direct grillen en ovenschaal mee bedekken. Daarover wat tomatensaus aangefruit met rode ui, look en tomatenpuree (en wat Italiaanse kruiden natuurlijk). En een laagje mozzarella daarover. Daarna deze stappen herhalen (ik had met 2 courgettes 2 lagen in mijn schaal).
Alles op 120 in de Q. Let op, de kern van de meatloaf was na 3u nog steeds maar 60 graden, mocht nog een tikkeltje hoger. Gelukkig was het gehakt wel perfect. De courgettenschotel gaat een pak sneller en heeft even in de oven moeten wachten op het vlees.
Echt 1 van de betere maaltijden die ik heb klaargemaakt, al zeg ik het zelf...









Verstuurd vanaf mijn SM-A226B met Tapatalk