- Berichten
- 6
Hi iedereen,
Afgelopen zondag voor het eerst pulled pork gemaakt van een varkensnek.(1,5 kilo).
Avondje van te voren ingerupt met een lokaal rubje daarna overnachten in de koelkast.
Hele nacht liggen malen over hoelaat ik het stukje op de BBQ zal leggen. Het is tenslotte maar 1,5 kilo.
Volgende morgen gestart om +/- 9:15 om vervolgens om 10:00 het nekje erop te leggen.
Temperatuur van de masterbuilt kamado was gedurende het garen 110 graden strak.
Kerntemperatuur liep op tot 65 daarna viel hij terug naar 61 toen weer door naar 70 graden.
Even kort na de start van MAX bij een kern van 70 graden het nekje ingepakt in folie. Omstreeks 17:00 was de 92 graden
bereikt. Tijd om het nekje eraf te halen en ongeveer 15 min laten rusten in geopend folie. Vervolgens 45 minuten laten
rusten in gesloten folie.
Me meisje laten pulluh met smokey BBQ erbij! Ging toch wel lastig, wellicht iets langer nog laten rusten of door garen?!??
Lekker op een broodje met coleslaw en augurkje.
Opzich wel tevreden voor de eerste keer! zullen er vast nog meer komen

Afgelopen zondag voor het eerst pulled pork gemaakt van een varkensnek.(1,5 kilo).
Avondje van te voren ingerupt met een lokaal rubje daarna overnachten in de koelkast.
Hele nacht liggen malen over hoelaat ik het stukje op de BBQ zal leggen. Het is tenslotte maar 1,5 kilo.
Volgende morgen gestart om +/- 9:15 om vervolgens om 10:00 het nekje erop te leggen.
Temperatuur van de masterbuilt kamado was gedurende het garen 110 graden strak.
Kerntemperatuur liep op tot 65 daarna viel hij terug naar 61 toen weer door naar 70 graden.
Even kort na de start van MAX bij een kern van 70 graden het nekje ingepakt in folie. Omstreeks 17:00 was de 92 graden
bereikt. Tijd om het nekje eraf te halen en ongeveer 15 min laten rusten in geopend folie. Vervolgens 45 minuten laten
rusten in gesloten folie.
Me meisje laten pulluh met smokey BBQ erbij! Ging toch wel lastig, wellicht iets langer nog laten rusten of door garen?!??
Lekker op een broodje met coleslaw en augurkje.
Opzich wel tevreden voor de eerste keer! zullen er vast nog meer komen

