- Berichten
- 142
Helaas moeten wij er toch ook echt even aan geloven. Het heeft niets te maken met goede voornemens maar het past allemaal niet meer. Dus hebben we een paar maanden water drinken en op het eten letten in het vooruitzicht. :-S
Daar hebben de kinderen geen boodschap aan dus die blijven onverminderd aandacht vragen zodra ze zo'n gele M voorbij zien komen onderweg, en af en toe moet je daar aan toegeven.
En zo geschiedde het dat ik toch heb gedaan wat ik jaren bezworen heb nooit te zullen doen. Ik heb een McSalad besteld. En verrassend genoeg viel dat niet tegen. Een mooie aanleiding om zelf eens aan de slag te gaan.
We hebben een paar kipfilets en kippendijen gehaald.
De kipfilets zijn gemarineerd in Cointreau, gembersiroop, laos, zout en honing.
Voor de kippendijen hebben we een marinade gemaakt van Gyoza saus (een soort soyasaus), kurkuma, kerriepoeder, chilipoeder, pittige gerookte paprikapoeder, knoflook, zout, een scheut Zoladkowa Gorzka en een beetje Noskos BBQ saus. Zoladkowa Gorzka is een Poolse vodka waarvan wij de flavoured uitvoering altijd op voorraad hebben. Lijkt in niets op vodka, en wie je hem ook voorschotelt is verslingerd. Hij doet het ook erg goed in eten
Na een dagje marineren zijn ze samen met wat zoete puntpaprika's indirect op de BBQ gegaard en op hitte afgemaakt.
De salade is opgebouwd uit een jonge bladsla / veldsla mix, de puntpaprika's in reepjes gesneden, ei, kaassnippers, stukjes mandarijn, stukjes appel, een gedroogde bessenmix, croutons en een notenmix van onder andere cashew, walnoot en macadamia.
Laten we voorop stellen dat het bedenken, maken en beschrijven van dit alles niet gemakkelijk is geweest als ras carnivoor. Ik moet echter eerlijk zeggen dat het gewoon erg lekker was. Het voordeel is dat je behoorlijk ongestraft je buik rond kunt eten van sla, en de kip erbij maakt het ook behoorlijk draaglijk
.
Daar hebben de kinderen geen boodschap aan dus die blijven onverminderd aandacht vragen zodra ze zo'n gele M voorbij zien komen onderweg, en af en toe moet je daar aan toegeven.
En zo geschiedde het dat ik toch heb gedaan wat ik jaren bezworen heb nooit te zullen doen. Ik heb een McSalad besteld. En verrassend genoeg viel dat niet tegen. Een mooie aanleiding om zelf eens aan de slag te gaan.
We hebben een paar kipfilets en kippendijen gehaald.
De kipfilets zijn gemarineerd in Cointreau, gembersiroop, laos, zout en honing.
Voor de kippendijen hebben we een marinade gemaakt van Gyoza saus (een soort soyasaus), kurkuma, kerriepoeder, chilipoeder, pittige gerookte paprikapoeder, knoflook, zout, een scheut Zoladkowa Gorzka en een beetje Noskos BBQ saus. Zoladkowa Gorzka is een Poolse vodka waarvan wij de flavoured uitvoering altijd op voorraad hebben. Lijkt in niets op vodka, en wie je hem ook voorschotelt is verslingerd. Hij doet het ook erg goed in eten


Na een dagje marineren zijn ze samen met wat zoete puntpaprika's indirect op de BBQ gegaard en op hitte afgemaakt.

De salade is opgebouwd uit een jonge bladsla / veldsla mix, de puntpaprika's in reepjes gesneden, ei, kaassnippers, stukjes mandarijn, stukjes appel, een gedroogde bessenmix, croutons en een notenmix van onder andere cashew, walnoot en macadamia.

Laten we voorop stellen dat het bedenken, maken en beschrijven van dit alles niet gemakkelijk is geweest als ras carnivoor. Ik moet echter eerlijk zeggen dat het gewoon erg lekker was. Het voordeel is dat je behoorlijk ongestraft je buik rond kunt eten van sla, en de kip erbij maakt het ook behoorlijk draaglijk
