- Berichten
- 1.648

Afhankelijk hoeveel tijd je hebt om de aardappels klaar te maken kan je ze eerst circa 8 minuten voorkoken
Daarna afspoelen onder koud water
Kontje eraf snijden zodat de aardappel blijft staan
Aan weerszijde van de aardappel een eetstokje neerleggen
Aardappel insnijden tot op het eetstokje (die voorkomen dat je helemaal doorsnijdt)
Inkepingen insmeren met geklaarde boter of olijfolie
Eventueel spek, kaas, rozemarijn of wat je maar lekker vindt in de inkepingen stoppen
Aardappels indirect verhitten (eventueel op een cederhouten plankje) op circa 150 a 170 gr
Ze zijn gaar zodra je er met een cocktailprikker makkelijk in kan prikken (duurt circa 1 a 1,5 uur)

Kontje van aardappel snijden zodat deze blijft staan (na het eventuele koken)


(foto van Ceriel, waarvoor dank)
Aardappel insnijden tot aan de eetstokje (of een mes of....? ), daarna inkepingen insmeren met boter of olijfolie. Daarna voorzien van spek, kaas, kruiden............

Indirect verhitten (eventueel op een rookplankje)

(foto van Ceriel, waarvoor dank)
Na circa 1 a 1,5 uur zijn ze klaar
Eet smakelijk