- Berichten
- 1.648
Zaterdag een heerlijk dagje rondom huis, dus alle tijd om te q-en. Vrijdagavond spareribs uit de vriezer gehaald, laten ontdooien, vlies eraf en wederom in marinade van Citroen Wodka, appelsap, appelazijn en een beetje zout gelegd.
Zaterdag rond 12 uur de spareribs uit de koeling gehaald, ingewreven met BBQguru en appel rub. Buiten de koelkast op temperatuur laten komen. Ondertussen gebruikte rookplankjes in stukken gehakt. Die kunnen we mooi gebruiken voor het roken, daarnaast nog een mengsel van appel en whiskeyvaten gebruikt. Rond 14 uur de Q aangestoken en om 14.15 konden de ribs erop. Iedere 30 minuten bespoten met marinade mengsel (gefilterd!!).
Terwijl de heerlijkste hout geuren de tuin ingaan (wat ruikt cederhout toch ongelofelijk lekker) zitten bedenken wat we bij de ribs gaan eten. De hasselbacks eten we regelmatig, maar daar wou ik een variant op maken. Na enig denk werk is Hasselback 2.0 ontstaan. Door de dikte van de gesneden frietjes moeten ze iets langer dan de standaard Hasselback maar deze variant gaan we vaker maken.
Na dik 2 uur de ribs ingepakt in alu folie, Hasselbacks 2.0 op een Cederhouten rookplankje indirect op de Q gezet. Ribs na 1 uur uit de folie gehaald en ingesmeerd met BBQ saus. Alles nog 30 min aten liggen en toen was het tijd om aan te vallen.

De ribs liggen net op deQ

Hergebruik van rookplankje

Hasselback 2.0

Niet te diep insnijden

Klaar om op het vuur gezet te worden

Bijna klaar

We kunnen aanvallen

Bedankt weer voor het kijken
Zaterdag rond 12 uur de spareribs uit de koeling gehaald, ingewreven met BBQguru en appel rub. Buiten de koelkast op temperatuur laten komen. Ondertussen gebruikte rookplankjes in stukken gehakt. Die kunnen we mooi gebruiken voor het roken, daarnaast nog een mengsel van appel en whiskeyvaten gebruikt. Rond 14 uur de Q aangestoken en om 14.15 konden de ribs erop. Iedere 30 minuten bespoten met marinade mengsel (gefilterd!!).
Terwijl de heerlijkste hout geuren de tuin ingaan (wat ruikt cederhout toch ongelofelijk lekker) zitten bedenken wat we bij de ribs gaan eten. De hasselbacks eten we regelmatig, maar daar wou ik een variant op maken. Na enig denk werk is Hasselback 2.0 ontstaan. Door de dikte van de gesneden frietjes moeten ze iets langer dan de standaard Hasselback maar deze variant gaan we vaker maken.
Na dik 2 uur de ribs ingepakt in alu folie, Hasselbacks 2.0 op een Cederhouten rookplankje indirect op de Q gezet. Ribs na 1 uur uit de folie gehaald en ingesmeerd met BBQ saus. Alles nog 30 min aten liggen en toen was het tijd om aan te vallen.

De ribs liggen net op deQ

Hergebruik van rookplankje


Hasselback 2.0

Niet te diep insnijden

Klaar om op het vuur gezet te worden

Bijna klaar

We kunnen aanvallen

Bedankt weer voor het kijken