- Berichten
- 5.624
Na een stuk of vijf probes te hebben vervangen van mijn ET732 kwam ik op internet ergens een stukje tegen dat het "schijnbare defect" 9 van de 10 keer op te lossen is.
Het probleem dat de thermometer LLL of HHH of at random verspringt van temperatuur is meesal te wijten aan vocht in de probe, en niet zoals ik en vele anderen dachten, een draadbreuk.
Het probleem is veelal op te lossen door je probe minimaal 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius te leggen (het stekkertje moet natuurlijk buiten de oven blijven)
Niet in de BBQ want het vochtgehalte in de BBQ is hoger dan in een oven, de probe moet "droogbakken" in een zo droog mogelijke omgeving.
Mocht de probe toch "de pijp aan Maarten hebben gegeven" en je een nieuwe probe moet aanschaffen dan hoeft dat niet in America ofzo. Harm Scholte Baron's BBQ buisiness verkoopt ze.
http://www.bbqstuff.nl/baron_s_bbq_winkel/maverick-thermometers/p-1/
(Voor de ET732 en 733 alleen nog maar Hybride probes)
Er zijn nu ook andere probes, voorheen had je een vleesprobe en een BBQ probe, de vleesprobe die lange gekromde met een punt en de BBQ probe die korte met stompe/ronde punt.
Nu bestaat er de Hybride probe die is iets korter dan de oude vleesprobe en heeft geen kromming
De hybride probe vervangt de oude vleesprobe en de BBQ probe, hij is dus uitwisselbaar.
Je kunt dus ook kiezen om 2 stukken vlees te meten ipv. 1 stuk vlees en de BBQ temperatuur.
Sinds kort zijn er ook Hybride probes "made in USA" de zogenaamde "water resistant probes" deze schijnen beter beschermd te zijn tegen vocht.
LET OP!: De Probes voor de ET73 en ET732 zijn NIET met elkaar uitwisselbaar!
De Probes voor de ET732 en de ET733 zijn WEL met elkaar uitwisselbaar!
Het probleem dat de thermometer LLL of HHH of at random verspringt van temperatuur is meesal te wijten aan vocht in de probe, en niet zoals ik en vele anderen dachten, een draadbreuk.
Het probleem is veelal op te lossen door je probe minimaal 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius te leggen (het stekkertje moet natuurlijk buiten de oven blijven)
Niet in de BBQ want het vochtgehalte in de BBQ is hoger dan in een oven, de probe moet "droogbakken" in een zo droog mogelijke omgeving.
Mocht de probe toch "de pijp aan Maarten hebben gegeven" en je een nieuwe probe moet aanschaffen dan hoeft dat niet in America ofzo. Harm Scholte Baron's BBQ buisiness verkoopt ze.
http://www.bbqstuff.nl/baron_s_bbq_winkel/maverick-thermometers/p-1/
(Voor de ET732 en 733 alleen nog maar Hybride probes)
Er zijn nu ook andere probes, voorheen had je een vleesprobe en een BBQ probe, de vleesprobe die lange gekromde met een punt en de BBQ probe die korte met stompe/ronde punt.
Nu bestaat er de Hybride probe die is iets korter dan de oude vleesprobe en heeft geen kromming
De hybride probe vervangt de oude vleesprobe en de BBQ probe, hij is dus uitwisselbaar.
Je kunt dus ook kiezen om 2 stukken vlees te meten ipv. 1 stuk vlees en de BBQ temperatuur.
Sinds kort zijn er ook Hybride probes "made in USA" de zogenaamde "water resistant probes" deze schijnen beter beschermd te zijn tegen vocht.
LET OP!: De Probes voor de ET73 en ET732 zijn NIET met elkaar uitwisselbaar!
De Probes voor de ET732 en de ET733 zijn WEL met elkaar uitwisselbaar!