- Berichten
- 906
Een tijdje terug was ik bij het Turkse winkeltje hier in het dorp om wat kruiden te halen. Toen ik langs de vitrine met vlees liep, viel mijn oog op een lams sparerib. Een mooi stuk van 1,3kg. Deze kon ik natuurlijk niet laten liggen.
De lamsrib heeft een tijdje in de vriezer liggen wachten tot het juiste moment (lees: mijn vrouw niet thuis was, ze houdt niet van lamsvlees). Gisteren was het zover.
Ik wilde de lamsrib een Marokkaans tintje mee geven. Na wat zoekwerk in diverse recepten heb ik er voor gekozen om de lamsrib 24 uur te laten marineren in een marinade van Griekse yoghurt, ras el hanout, knoflook, zout en peper.
De lamsrib heb ik vervolgens bereid volgens de welbekende easterwood methode, dat beviel de vorige keer bij de wat vettere Iberico ribben ook erg goed. Uiteindelijk 1:45 bij ongeveer 160 graden met 2 blokjes van rode wijn vaten.
Het resultaat: heel erg sappig, mals en smaakvol stukje vlees. De ras el hanout was mooi aanwezig maar niet overheersend. Het is alleen wat meer puzzelen op het bord vanwege het vlies dat halverwege door het vlees liep. En de slager had hem niet zo mooi uitgebeend, want er zaten nog stukken bot dwars op de ribben.
Al met al zeker voor herhaling vatbaar!
De lamsrib heeft een tijdje in de vriezer liggen wachten tot het juiste moment (lees: mijn vrouw niet thuis was, ze houdt niet van lamsvlees). Gisteren was het zover.
Ik wilde de lamsrib een Marokkaans tintje mee geven. Na wat zoekwerk in diverse recepten heb ik er voor gekozen om de lamsrib 24 uur te laten marineren in een marinade van Griekse yoghurt, ras el hanout, knoflook, zout en peper.
De lamsrib heb ik vervolgens bereid volgens de welbekende easterwood methode, dat beviel de vorige keer bij de wat vettere Iberico ribben ook erg goed. Uiteindelijk 1:45 bij ongeveer 160 graden met 2 blokjes van rode wijn vaten.
Het resultaat: heel erg sappig, mals en smaakvol stukje vlees. De ras el hanout was mooi aanwezig maar niet overheersend. Het is alleen wat meer puzzelen op het bord vanwege het vlies dat halverwege door het vlees liep. En de slager had hem niet zo mooi uitgebeend, want er zaten nog stukken bot dwars op de ribben.
Al met al zeker voor herhaling vatbaar!