BasBQ
Beef en Steak

Margrietschijf straffer maken

Free_ltd

Stoker
 
Berichten
304
Zoals sommigen al hebben kunnen lezen, heb ik een Kamado Joe Classic 1 besteld. Ik weet dat de 2 een pak beter is, maar de zuinige mens in mij (ben half nederlander :p) zei me om te starten met de 1 en daarna kunnen we nog wel zien.

Enige punten waar ik wel wat mee zat en toch twijfelde, was de margrietschijf en het scharnier. Bij de 1 moet ge opletten dat je hem niet laat dicht vallen. De margrietschijf op de Classic 1 is maar heel losjes. Dus als je de Kamado open doet en terug sluit, is de kans enorm groot dat deze verschuift met gevolg dat de temperatuur gaat veranderen. De Classic 2 heeft een ander type dat niet verschuift.

Zijn er trucjes om dit aan te passen? De verkoper heeft zelf al 7 jaar de Classic 1 en zegt dat er bij hem al wat vuil tussen zit waardoor hij iets stroever gaat :D Ik dacht eventueel aan de schroef bovenaan een O-ring erbij te steken uit een vuurvast vilt. Ben die krengen al tegen gekomen, maar nu ik ze nodig heb, vind ik ze nergens. Maar ook geen idee of dat goed gaat werken.

Iemand een idee?
 

Free_ltd

Stoker
 
Berichten
304
Ik heb dus de 2 rondellen wat geplooid en dat werkt perfect. Raar dat ze dit niet standaard voorzien, maar het versvhil met de duurdere modellen moet er zijn zeker? šŸ˜‚
 
Bovenaan Onderaan