- Berichten
- 85
Goedenavond vuurvrienden,
Vandaag een makkelijk, maar o zo lekker stukje vlees. Margret de canard, oftewel een goed vetgemeste eendenborst
uit Frankrijk
.
Lekkere dikke vetkap even kruislings ingesneden en beide kanten bestrooid met grof zeezout.
Bbq op een constante temperatuur van 220 en voor een krokante korst even 2 minuten aangrillen op de vetkant, meteen daarna op de vleeskant, ook een paar minuutjes tot deze mooi goudbruin was.
Slecht te zien, maar er was wel degelijk een indirect gedeelte, hier verhuisden ze naartoe met een thermometertje in de mik
Mooi doorgegaard op een temperatuur van 200° naar een kern van 56. Rund heb ik het liefst medium-rare, maar bij eend vind ik medium toch het fijnste🍽
Heel simpel geserveerd met een beetje komkommer, bosui en een goede Hoi-Sin saus. Heerlijke combinatie van fris, kruidig en krachtig! Ik doe het er voor
Oh, en tussendoor nog even druk bezig met het nieuwe meubel (2.20 lang) voor mn Grizzly aan het verven

Zo, kinderen op bed en dan tijd voor een aantal lekkere speciaaltjes

Fijn weekend!
Vandaag een makkelijk, maar o zo lekker stukje vlees. Margret de canard, oftewel een goed vetgemeste eendenborst
Lekkere dikke vetkap even kruislings ingesneden en beide kanten bestrooid met grof zeezout.
Bbq op een constante temperatuur van 220 en voor een krokante korst even 2 minuten aangrillen op de vetkant, meteen daarna op de vleeskant, ook een paar minuutjes tot deze mooi goudbruin was.
Slecht te zien, maar er was wel degelijk een indirect gedeelte, hier verhuisden ze naartoe met een thermometertje in de mik
Mooi doorgegaard op een temperatuur van 200° naar een kern van 56. Rund heb ik het liefst medium-rare, maar bij eend vind ik medium toch het fijnste🍽
Heel simpel geserveerd met een beetje komkommer, bosui en een goede Hoi-Sin saus. Heerlijke combinatie van fris, kruidig en krachtig! Ik doe het er voor
Oh, en tussendoor nog even druk bezig met het nieuwe meubel (2.20 lang) voor mn Grizzly aan het verven
Zo, kinderen op bed en dan tijd voor een aantal lekkere speciaaltjes
Fijn weekend!
Laatst bewerkt: