Hi All,
Vast wel een herkenbaar gevoel dat je soms ineens zin heb in Bacon
Het "standaard" stukje bacon heb ik al een x gemaakt (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/bacon-brisket-spareribs-moinkballs/msg33427/#msg33427), beviel ook zeker prima, maar ik vond het ook tijd om wat anders te maken. Maple Cured Bacon leek mij een mooie optie hiervoor! Na wat studie op dit forum werd het mij duidelijk dat ik dit niet met het slagerzout kan maken, maar hier pink salt voor nodig heb en dat ligt helaas niet zo 1 2 3 in de supermarkt, maar gelukkig zijn op dit forum ook aardig mensen. Dank Mike voor het opsturen van #1 en #2!
Een lekker stukje iberico buik uit de vriezer gehaald welke samen op de foto mocht met de inhoud van de post

#1 heb ik meteen in gebruik genomen.
4 gr pink salt, 17gr zout, 17 gr basterd suiker, 20 ml Maple siroop.

Alle ingredi?nten bij elkaar gemixt, om vervolgens de buikspek lekker in te smeren.

Het resultaat ingesealed in plastic en op naar de koelkast.

Vanavond weer omdraaien
Nogmaals dank Mike! & Volgende week meer
Vast wel een herkenbaar gevoel dat je soms ineens zin heb in Bacon

Een lekker stukje iberico buik uit de vriezer gehaald welke samen op de foto mocht met de inhoud van de post


#1 heb ik meteen in gebruik genomen.
4 gr pink salt, 17gr zout, 17 gr basterd suiker, 20 ml Maple siroop.

Alle ingredi?nten bij elkaar gemixt, om vervolgens de buikspek lekker in te smeren.

Het resultaat ingesealed in plastic en op naar de koelkast.

Vanavond weer omdraaien

Nogmaals dank Mike! & Volgende week meer