BasBQ
Beef en Steak

Maple cured bacon

cold_as_ijs

Stoker
 
Berichten
346
Zo vanmorgen maar begonnen aan een batch maple cured bacon. Mijn spek is op dus het was hard nodig ook, eet al de hele week eieren zonder spek:eek: dat kan echt niet.

heb 3 stukken buikspek klaar gemaakt. 2 stukken van mijn eigen varkens(kune kune) en nog een stuk berkshire spek. Heb het recept van NOSKOS gevolgd met bij 2 stukken een twist. Hier heb ik een scheutje canadese rye (Masterson’s) toegevoegd. Als je deze ergens tegenkomt meteen kopen, mooie combi van het kruidige van de rogge en ook de typische bourbon smaken en daarover heen nog wat tabak en leer. Je weet niet wat je proeft. Het begon met de zwoerd verwijderen. Deze heb ik in reepjes gesneden en lekker uitgebakken in de pan. Beetje zout en peper maakt een lekkere snack. Nu 1 week wachten en dan kunnen we hem gaan roken.
6EA1A1CD-2B72-44FF-AE9A-4CDCF87D8920.jpeg
00859A37-3C81-4DA4-A8FC-408D24551DF5.jpeg
0737FAAD-6B38-4EC7-9679-F58D2CE16F79.jpeg
EC0A4A04-FE29-4103-8960-589E90C6A86F.jpeg
60FE738F-8E98-4857-8288-8A70A1C244F4.jpeg
36C7CE60-CFCD-4AFF-B4F8-C17543CB656D.jpeg
16F4186D-194F-4A83-B25C-A79E31493E46.jpeg
3B6E1B81-01D4-42D0-9299-92B79B1EA3C6.jpeg
 

Ridevi71

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.790
hmmm. kan niet wachten. alleen al die geuren als het straks op de bbq ligt
 

cold_as_ijs

Stoker
 
Berichten
346
582927DF-E5B5-434C-8E8A-B4E115DF0015.jpeg
Zojuist uit de vacuüm gehaald, afgespoeld en terug in de koelkast gezet.
Moegen een aardig BBQ dagje in het verschiet. Eerst de spek roken, wat echt hoog nodig is want heb al 2 weken geen spek bij mijn eieren. Plan is roken op 88 gr met kers en appel.
’s avonds bbq met de buren, ga een picanha maken met chimichurri en st louis pork steaks. Als toetje een crumble.
 

cold_as_ijs

Stoker
 
Berichten
346
image.jpg

Vanwege de lage temperatuur ga ik nu mijn billows testen. Opwarmen gaat redelijk rap en de fan is redelijk stil. Hij is nu op 70 graden, dus spek kan er gauw genoeg op.
 

cold_as_ijs

Stoker
 
Berichten
346
Nou de sessie ging niet helemaal als gepland weet niet of het door het gebruikte houtskool (marabu) kwam of dat ik de kamado niet met de billows op temperatuur had moeten laten komen want hij ging als een speer naar de 88 graden en schoot er vrolijk overheen. Uiteindelijk bleef hij ergens op de 105 steken. Toen maar besloten om hem op 105 te zetten en boven wat meer te knijpen. Gevolg was weer dat het roken ophield. Uiteindelijk toch weer wat verder open, temperatuur liep weer langzaam op maar wel rook.
1597490657767.jpeg


na ongeveer 1.5 uur waren de dunne stukken klaar. Hmm Bacon
89E8C02A-8142-4F15-B46C-C302C90C03FD.jpeg

Heerlijk man. Genoeg rook, zoutgehalte perfect wat mij betreft en dat zoete van de maple.
 
Bovenaan Onderaan