- Berichten
- 69
Maminha, of Tri-tip, veel over gelezen, maar nog nooit gemaakt of gegeten. Vorige week in de Makro zag ik een mooi stuk van een kilo liggen en dat leek mij een uitgelezen kans om weer eens een nieuw stukje vlees te proberen.
Heb er voor gekozen om het stuk indirect te garen (120-130 graden) tot medium rare (52 graden). De vetkap getrimd en ingesneden, vervolgens de beef rub van Smokey Goodness er op los gelaten.
Als bijgerechten gekozen voor coleslaw en zoete aardappel. En ook maar gelijk de Bold 'n beefy BBQ saus uit Smokey Goodness er bij gemaakt.
Aangezien een stuk van een kilo net wat aan de grote kant is voor mij en m'n vriendin had ik mijn ouders gevraagd om een hapje mee te komen eten. Het resultaat was een erg geslaagde avond. Ik zelf was blij verrast met de smaak van de maminha. Erg lekker vlees! De rest van het gerecht was ook erg lekker. De zoete aardappel is ook echt een aanrader! Makkelijk te maken en erg lekker.
Onderstaand de foto's
Heb er voor gekozen om het stuk indirect te garen (120-130 graden) tot medium rare (52 graden). De vetkap getrimd en ingesneden, vervolgens de beef rub van Smokey Goodness er op los gelaten.
Als bijgerechten gekozen voor coleslaw en zoete aardappel. En ook maar gelijk de Bold 'n beefy BBQ saus uit Smokey Goodness er bij gemaakt.
Aangezien een stuk van een kilo net wat aan de grote kant is voor mij en m'n vriendin had ik mijn ouders gevraagd om een hapje mee te komen eten. Het resultaat was een erg geslaagde avond. Ik zelf was blij verrast met de smaak van de maminha. Erg lekker vlees! De rest van het gerecht was ook erg lekker. De zoete aardappel is ook echt een aanrader! Makkelijk te maken en erg lekker.
Onderstaand de foto's