- Berichten
- 140
Gisteren was hij dan eindelijk geleverd, meteen de basterd gemonteerd en samen met mijn vriendin op het onderstel gezet in de regen (gelukkig wel onder mijn afdak).
Vandaag was het droog dus moest hij natuurlijk getest worden.
Wat stond er op het menu:
-Saté (Soja en gember)
-Maïskolven met roomboter en zeezout
-Hasselback potatoes met rozemarijn
Smiddags als eerst de kip gemarineerd met wat gember en soja saus die we altijd te veel krijgen als we sushi bestellen (weggooien is zonde)
We hadden kipfilets gebruikt omdat mij vriendin dat liever heeft dan kippendijen.
Maïskolven met wat roomboter in de aluminium folie
De Hasselback potatoes heb ik gesneden d.m.v. twee eetstokjes (ja ja je raad het al, die komen ook van die zelfs sushi tent) zodat je ze niet volledig doorsnijd.
Basterd gevuld met wat kolen (Weber lump Wood charcoal) toch wel veel klein grut in de zak voor de mazen van het kolenrek.
Op twee plekken aangestoken, en gewicht tot hij een temperatuur had van ca 180-200 graden.
De Hasselback potatoes iets meer dan een uur op de Q gehad, waarna de maïskolven werden toegevoegd.
Satekes nog even kort erbij.
Maïskolven met goed wat zout.
Uiteindelijk een lekker bordje dat erg smakelijk was.
Was wel echt een genot om op de kamado te gebruiken.
Kijk nu al uit naar de volgende keer.
Vandaag was het droog dus moest hij natuurlijk getest worden.
Wat stond er op het menu:
-Saté (Soja en gember)
-Maïskolven met roomboter en zeezout
-Hasselback potatoes met rozemarijn
Smiddags als eerst de kip gemarineerd met wat gember en soja saus die we altijd te veel krijgen als we sushi bestellen (weggooien is zonde)
We hadden kipfilets gebruikt omdat mij vriendin dat liever heeft dan kippendijen.
Maïskolven met wat roomboter in de aluminium folie
De Hasselback potatoes heb ik gesneden d.m.v. twee eetstokjes (ja ja je raad het al, die komen ook van die zelfs sushi tent) zodat je ze niet volledig doorsnijd.
Basterd gevuld met wat kolen (Weber lump Wood charcoal) toch wel veel klein grut in de zak voor de mazen van het kolenrek.
Op twee plekken aangestoken, en gewicht tot hij een temperatuur had van ca 180-200 graden.
De Hasselback potatoes iets meer dan een uur op de Q gehad, waarna de maïskolven werden toegevoegd.
Satekes nog even kort erbij.
Maïskolven met goed wat zout.
Uiteindelijk een lekker bordje dat erg smakelijk was.
Was wel echt een genot om op de kamado te gebruiken.
Kijk nu al uit naar de volgende keer.