BasBQ
Beef en Steak

Maiden run Primo met Pulled Chicken

 
 

knoeier66

Kooltjesharker
Berichten
110
??n van de kinderen wil al een paar weken pulled chicken.
Omdat de gassert al een paar maanden de deur uit was en ik alleen de WGA over had, was dat voor een wat grotere groep niet zo simpel te doen.
Maar op de Primo was dat geen probleem.

Eerst spek onder het huidje gedaan.
4 kippepoten in de spicy bbq rub van the dutch BBQ Crew, de andere 6 in de kipkruiden.
De spicy is voor sommigen van het gezin te spicy.


ZALLSUWYOW6A5_3WvWzjW6GQkUgHOeqSdIOPvXLVOzobMoeEygYBvJCURXfVn8iBNAKfYb1I_0g-FZbSbAcaqTZiHLVBJOsnc6VLXgkGP_nzbx3AfJkvbOF9QUNhM2XPrqNE_Q=w1227-h920-no


bKFfu64LaukUd3gt_jUSbEDk4F_NBiySBQXvbXIgCWcho_71NvwKNGA9VOkpzus62FzSvmGHs6uAbxkZnbA7GefM6OaAQ5M2hG4qbXhR-jW8WCcuP86UDyGVcfOlDkanu7K_Qw=w1227-h920-no


Primo voor de 1e keer aangestoken. Iets te voorzichtig geweest want ik had een uur nodig om hem op 100 graden te krijgen.
Ingericht voor volledig indirect en bij 150 graden de poten er op.

GfDHvRidcbyF5ulL4oaIeMo8JzukqqbWawA5yq-en0_oxHXnUdFbaz1a9v_sqDsql4h3javDzM2QghmQR55h4cjzR275dpDsYGpNHmff_9X06Q5hPH5YDA-DubGH-sipw0LP5A=w1227-h920-no


Na iets meer dan een uur zaten ze op kern 75 graden en gingen ze er af.
Huid en spek weer terug om knapperig te worden, ondertussen de poten uit elkaar trekken.

zzOT-sOBOop-9WU8KhJx-uOYOABZvk6RfXXBYO0WZ0RsK7QEB5N_-wOyNjeJ1ceM2AryxLUuHJWhMs0-AgIE1cu52hzBSYFNZgWO-0AOcvZSpFubykmAXU3XZl1ZRW-cJ0cwnQ=w1227-h920-no


Spek en huid gesnipperd en door de gepulde poten gemengd.

Was weer heerlijk, en bijna vergeten foto's van het eindresultaat te maken.

cum2o_jHmZcNFi1k3MlOO0HLOhZUexuXGcsP9XpfFKB4hJKVT4Vshvos7SPhtCqsTGnF4pSUsuiv73B6JLaw5Crd7UlcOF1vrMnpmB8jGNJgJW4WrsU2m8MsD2juYn5gk2CWbA=w690-h920-no


ZP7CnC2m7I2mLpCLDuZmrHhoB9zK9sLzWNwdEC0n0uLM871X1jfec8-W6RwVeJdMmfz2bKJu9DDihmzzBJDBFiK_rgz_RDqcHyhBEAgcNNfuNrBvZPPo7n8icA7qoVSj13jUpg=w1227-h920-no


Al met al een zeer geslaagde 1e run.
Ik was voorzichtig met het opstoken en heb getracht de temperatuur rond de 150 graden te houden.
Dat constant houden was echt een eitje. Even schoot ie een beetje door richting de 175 graden maar binnen 10 minuten was ie weer op de 150 graden.
Voor mij was het een beetje spannend. Na 15 jaar alleen op gas te hebben gestookt, had ik geen idee hoe e.e.a. zou moeten reageren. Maar het is me 100% meegevallen.

Wordt vaker vervolgt. :-D
 
Lekker hoor !
 
Ziet er geweldig uit, vooral ook die mooie Primo:) (tikkeltje jaloers) 😛
 
Goed bezig. Net als fietsen waarschijnlijk hahaha

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
MarcovdK zei:
Goed bezig. Net als fietsen waarschijnlijk hahaha

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Ja maar dan met zijwieltjes zo makkelijk ging het  :D
 
Deze heb ik gisteren voor de eerste keer klaargemaakt (bbq-vuurdoop voor gasten) en ze waren laaiend enthousiast! Simpel en zoooo lekker! 😀 Thx voor het delen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan