BasBQ
Beef en Steak

Mager: Sopranos - Steak Pizzaiol' en Tonijn met Avocado Salsa

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.772
Beste BBQ-vrienden,

Na maanden van klussen, voorbereiden van klussen en denken aan klussen mocht ik eindelijk klussen zoals ik dat het liefste doe... het EI kon weer aan!

Laat ik jullie vertellen dat ik naast Breaking Bad, Better call Saul en The Wire nog een hele grote liefde heb: The Sopranos.

Laten die nou een verdomd leuk kookboek hebben gemaakt:

qcjFsMB.jpg


Hele pure gerechten en soms ook verrassend magere variaties, dus we gingen aan de slag!

fZ7ZoNR.jpg


Aan met dat groene monster!

qrIG7hJ.jpg


We gingen twee magere lunch-gerechtjes maken, steak pizzaiol' en tonijn met een avocado salsa.

Wat hebben we daar voor nodig:

7XG20TH.jpg


Als ik dan eindelijk weer eens lekker uitgebreid mag koken dan word ik altijd lekker ZEN van het snijwerk, ik hou daarvan!

5ouFHTD.jpg


jicC59V.jpg


P4o6bHj.jpg


2dbVn96.jpg


EvJPKjW.jpg


Alles bij elkaar lekker met wat yoghurt:

lthRVy6.jpg


Klaar is die salsa!

Door met de pizza-saus voor de steak door en voor pizzamakers:

K9LXvNO.jpg


t1kDAAi.jpg


2kJJMFg.jpg


Dan kunnen we lekker gaan koken... en dat begint bij mij altijd met een zalig biertje in een passend glas:

x3cJtJR.jpg


Nou vooruit, aan de gang dan:

kCVY3YB.jpg


U5AZ1Si.jpg


Bimi lekker grillen op het rooster en de basis voor de saus leggen in de skillet:

p0LVpM5.jpg


uux2mRa.jpg


DDwUvx4.jpg


Lekkere tomaten erbij:

NJFacxZ.jpg


En wat kleine bolletjes (niet zo vreselijk magere) mozzarella:

Olx0fuz.jpg


Dan lekker nog een biertje, ik koos als foodporn-lover voor deze hele opwindende tripel van Kompaan:

oZrxTDR.jpg


Voor de kenners en geinteresseerden, smaakt als een soort Turbo-Kabouter... een Chouffe met iets meer pit, erg lekker!

Toen mochten de tot nu toe nog onbekende hoofdrolspelers ten tonele verschijnen:

A4uX0DK.jpg


Het recept in het boek gaat uit van zalm als basis voor het avocado-salsa gerecht, maar de tonijn zag er zo goed uit dat ik die gewoon moest proeven!

Verder dus entrecote als steak gegrild voor die met pizza-saus en wat roze rakkers voor het plaatje.

Echt een fijne set-up was dit zo:

s6WDlqo.jpg


Lekker wat zout erop:

EfNfgxq.jpg


Alles samen doorwarmen voor de eind-opmaak:

OLH4Zvx.jpg


Wat een zalig geheel:

9DKMzqt.jpg


De tonijn was echt waanzinnig:

IAlKd1X.jpg


Steak met pizza-saus ook verrassend fijn hoor!

KeIXv18.jpg


Die middag lekker uitbuiken voor het ultieme zondag-gevoel met een hele dikke rakker:

ejO2miB.jpg


Een mooi zwaar blond bier (officieel een Scottish Ale) gerijpt op eiken Bourbon vaten die hem een heerlijke houtige maar ook boozy afdronk geven.

Echt even goed voor gaan zitten dan, maar wat een smaak-bom was dat zeg... aanrader!

Het was weer ouderwets genieten... ik hoop dat jullie het ook fijn vonden om mee te kijken.

Liefs
 
Wow, je hebt je best gedaan. Ziet er zeer lekker uit.

Overigens valt de hoeveelheid vet in mozzarella best mee. Dit vetgehalte gaat over de hoeveelheid vet in droge stof.
Het grootste gedeelte van dat bolletje is water
 
Wow Sander. Het gerecht is misschien ?mager? maar de foto?s zijn weer heerlijk DIK
Ik krijg er gewoon honger van. En echt iets wat ik eens wil proberen. Top
 
Je hebt er weer wat moois van gebakken Sander m'n complimenten hoor en ook dat bierglas heel apart ik dacht even dat
ik toch aan een andere bril moest :D 't ziet er heerlijk uit.
'k hoef ook niet te vragen hoe het heeft gesmaakt 'k zou zo aanschuiven.
Succes met de wedstrijd.
 
En dit noem je mager ........

Dit is SUPER VET

Gelet op de fotowedstrijd hoop ik dat je snel weer aan het klussen gaat.

Wat een fantastisch verslag en geweldige plaatjes.
 
Zo dan wat ziet dat er goed uit.  (Ook de biertjes)
Succes met de wedstrijd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er enorm goed uit! Ook erg gaaf dat custom BGE handvat. Waar heb je die vandaan?
 
mrooding zei:
Dat ziet er enorm goed uit! Ook erg gaaf dat custom BGE handvat. Waar heb je die vandaan?

Dat handvat komt bij Marty Leach vandaan. AML Woodarts heet zijn onderneming.

Je vindt zijn website hier: https://www.amlwoodart.com/

De handvatten zijn niet duur en echt van hoge kwaliteit, de portokosten maken het wel een hele investering.

Mocht je krachten willen bundelen en verzending kunnen combineren met anderen via het Genootschap is dat wel aanbevolen!
 
Marcel zei:
Dit is SUPER VET

Thanks, ik vind het leuk om terug te horen dat mijn verslagen zo in de smaak vallen!

Marcel zei:
Gelet op de fotowedstrijd hoop ik dat je snel weer aan het klussen gaat.

Haha, ik snap je... ik vind het leuk om passies te combineren... klussen wordt nooit mijn passie hoor!  :D
 
Barbeknoei zei:
Het grootste gedeelte van dat bolletje is water

En ik dronk er ook nog bier bij, dus des te beter begrijp ik... da's in verhouding nog minder droge stof!
 
Hans zei:
Je hebt er weer wat moois van gebakken Sander m'n complimenten hoor en ook dat bierglas heel apart ik dacht even dat
ik toch aan een andere bril moest :D 't ziet er heerlijk uit.

Dank je Hans, die steel van het glas lijkt op de slurf van het Olifantje... ik vond 'm briljant!
(het schijnt dat als je 7 van die biertjes op hebt die steel weer recht lijkt... en de rest van de wereld krom)

Hans zei:
'k hoef ook niet te vragen hoe het heeft gesmaakt 'k zou zo aanschuiven.
Succes met de wedstrijd.

Dank je, die tonijn was de lekkerste die ik ooit proefde... erg fijn want het was best een prijzig snackje maar als het dan ZO goed smaakt, priceless!
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Wat een heerlijk verslag weer.
 
Zalig man!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

 
Wauw Sander. Wat een topper heb je weer geplaatst.
Mooi verhaal en prachtige plaatjes.
Genoten van je verslag.

En die tonijn...... Wat een fantastisch product. Prachtig om te zien.
De rest ook natuurlijk  B-)

Goed bezig man
 
Dank je Rick, ik vind het heerlijk om zulke reacties te zien!
 
Wat een mooi bord weer Sander! Ook hier zijn de Soprano?s geliefd, ??n van de beste series ooit!
 
Wat een gaaf verslag mooie foto?s mooie biertjes wat wil je nog meer.

En hier ook een fan van Sopranos net de hele serie af gekeken
En leuk dat er een kookboek van is maar eens kijken of ik die ook kan scoren
 
Terug
Bovenaan Onderaan