BasBQ
Beef en Steak

M?n eerste Brisket

 
 
 

Robbypop

Sprokkelaar
Berichten
46
Enige weken geleden scoorde ik een Brisket in de aanbieding bij de Makro.
Ik had al lagere tijd de drang om een keer Brisket op m?n eitje te bereiden, dus nu zou het er eindelijk van komen.
Helaas kwam er een kink in de kabel door een probleempje met mijn HeaterMeter, dus m?n stukje koe verdween noodgedwongen in de vriezer.
bcdf7f0554eb6bf971b85aa381dfa066.jpg

HeaterMeter leverancier, bouwer, SERVICE-man ? Nosmo? weest me snel uit, (en dus vervolgens weer in) de brand te helpen! (Nogmaals mijn welgemeende dank voor je hulp Piet).
8ac59e4dedde13e0f55c704425d9c817.jpg

Vrijdagavond m?n 3 kilo koe weer uit de vriezer gehaald, en zaterdagavond een smeerseltje gemaakt van onderstaande ingredi?nten.
73852fb4058fd368454116fbddd3a8ad.jpg
2759680520d1c4553b03dc5fca4c8d9b.jpg

Het ontdooide beestje lekker ingesmeerd
feb654c2c9d284a3d64fce7eed77504f.jpg
f65790ea47e59bf391e7bbbd1d8c2cf2.jpg
0ed37a3ac7c2899b2372827de62f4008.jpg

En vervolgens het beestje en mezelf te rusten gelegd.
Zondagochtend om 06:00 beestje uit de koeling, kolen op m?n eitje........en aan de gang.
ec45f6f044386c85384546f07eaea7f0.jpg

362b82fbf9b0ff0479d071a72aab6b92.jpg

Beetje hickory blokjes d?r op.
Handeltje op 107 graden ingesteld.........daar gaat ie dan!
653996981ff420711b3ccdcde6ebd0d1.jpg

ce1fbd0a0c0101ec423f0fefbf2fed58.jpg

Bij 72 graden het koetje in de alufolie gewikkeld met een paar klontjes boter en dan weer veel geduld om de 92 graden te bereiken.
fd0dd5ab7d1291a156c58afff0005494.jpg

fd48abe73231c819e58b36941b0b6394.jpg

Toe de 92 graden was bereikt, het koetje in schone folie voor een uurtje in de koelbox gedeponeerd om tot rust te komen en ondertussen het eitje flink opgestookt voor de bijgerechten, asperges en aardappeltjes.
f3d0c2844f3e438292c247d1ef523060.jpg

Uiteindelijk tussen 17:30 en 20:00 uur aan de maatijd!
ae9ce9ada5e9c5af61fb8d3cdba4ecc8.jpg

Eindoordeel:
Ben zeker niet ontevreden over het resultaat, de smaak was prima, hij had net iets sappiger mogen zijn, maar dat is dan weer de uitdaging voor een volgende keer.
c19ddf97ef5099054bb0c19d1d10e8e9.jpg




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Mooie brisket en een mooie maaltijd. Hier had ik graag voor aangeschoven. Het blijft toch een lastig stuk vlees vind ik brisket.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Hoe waren de witte asperges???
Best appart zo op de BBQ.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
De asperges zijn altijd prima vd BBQ, beetje insmeren met olie en wat kruiden.
Minuut of 8 op het grilrooste. Lekker gaar en veelsmaakvoller dan gekookt met een eitje en Han!
 
Harry Houtskool zei:
De asperges zijn altijd prima vd BBQ, beetje insmeren met olie en wat kruiden.
Minuut of 8 op het grilrooste. Lekker gaar en veelsmaakvoller dan gekookt met een eitje en Han!
Ok?, dat ga ik binnenkort ook eens doen.
Welke kruiden gebruik je ?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Dit keer had in een potje kant en klare argentijnse grill kruiden uit de kast getrokken. ( hoofdzakelijk peper, mosterdzaad, zout en kaprika) volgens het etiket.
 
Ziet er heerlijk uit en gefeliciteerd met het koetje :D
 
Altijd lekker Brisket. Gefeliciteerd met je koe
 
Lekker hoor
Gefeliciteerd met je sticker
 
Ziet er lekker uit! Geen duidelijke rookring, of komt dat door de foto?
 
b.asv zei:
Ziet er lekker uit! Geen duidelijke rookring, of komt dat door de foto?

Ik heb ook niet altijd een rookring. Zegt verder niets over het vlees. Ik kan ook in de oven een rookring maken ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan