BasBQ
Beef en Steak

Lunch BCC

 
 

WernerB

Kooltjesharker
Berichten
186
Gezien mijn Knorretje zich zo eenzaam voelt op het forum heb ik vanmorgen een paar foto?s gemaakt van de BCC voor de lunch.

Een lekker zwart hoeve kippetje van 1.6kg opgevuld met een paar smaakmakers (bovenop het bierblik) en haar troon klaargemaakt voor de volgende paar uur.


Als rub een combi van gerookte pikante paprika, curry-, gember-, ajuin- en lookpoeder, een beetje kandijsuiker en ten slotte chipotle zout


Na een zachte onderhuidse massage met geclarifieerde boter, onze Dame een tijdje laten rusten op haar troon (in de koelkast) om de rub en boter hun werk te laten doen.


Daarna naar de WSM om de rest van de morgen te relaxen van de rook- en bierdampen behandeling op 135C




45 Minuten voor het einde nog een paar worsten van eend en venkel laten meeroken.  De worst had eigenlijk iets sneller van de roker gemogen...


En tenslotte nog het bordje met de champignonsaus, spinazie, een paar kroketjes en natuurlijk onze verwende Dame (met een paar stukjes worst).


Het is een beetje meer werk als het traditionele kip in de oven, maar je krijgt er dan ook een lekker mals en smaakvol kippetje voor terug  ;)
 
Lekker kippetje, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
mooi kippie, en een mooi opgemaakt bordje, welkom bij de tokkies
 
Ziet er lekker uit
 
Top kippie zo te zien!
 
-Danny- zei:
Welkom bij de tokkies ziet er goed uit.
Wat voor een tempo controller gebruik je daar??

Er staat een CyberQ controller van BBQGuru op de WSM, de app op de foto is CyberCook.
 
Terug
Bovenaan Onderaan