BasBQ
Beef en Steak

Lower en Slower kan haast niet... Red Hot Chili en Jalape?o Peppers!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.912
Beste BBQ-vrienden!

Afgelopen weekend gingen we echt laag en traag... pepers roken en drogen:



We begonnen met wat groene verse, wat oudere groenere (die rood geel waren geworden) en rode chillies en een verdwaalde zoete oranje mini paprika:



Alles snijden en steeltjes eraf:





Dan het ei stabiel op 70?C brengen en houden met een heerlijk blokje mesquite hout voor een zalige rook:





Het duurde lekker lang (een uurtje of 8 bij elkaar) en rook dus erg lekker in de tuin. Zo lekker dat ik dorst kreeg:



Straks alles lekker malen en verpulveren voor een Awesome Chili Mix voor onze Foodporn Factory!



In het koffiemolentje ermee en dan lekker even draaien:



En dat ruikt me lekker rokerig en pittig!



Bedankt voor het kijken!
 
Dank je Danny, net even het eindresultaat erbij gezet!
 
Had je ??n kooltje aan Sander?
 
Te gek zeg! Ben wel heel benieuwd wat voor n moois je er verder mee gaat doen.
 
wouw hee, dat lijkt mij helemaal te gek
 
Gaaf hoor!
Welk merk houtskool heb je gebruikt voor zo'n mooie lage temperatuur?
 
Woow geweldig en wat een super mooie plaatjes!
 
SilverFox zei:
Gaaf hoor!
Welk merk houtskool heb je gebruikt voor zo'n mooie lage temperatuur?

Ik gebruikte een mengsel van Black Ranch en Green Egg houtskool.
Kleine gloeiende kern maken met Looftlighter, rookhout en platesetter erin en heel langzaam kruipt temperatuur op.
Ik was lekker buiten en checkte elk half uur zo'n beetje... bleef verbluffend makkelijk stabiel.
Dat is wel het mooiste van een kamado hoor, die uitersten in het temperatuur bereik.
De dag erna maakte ik pizza... 350?C plus.
 
Rockabimmy zei:
Te gek zeg! Ben wel heel benieuwd wat voor n moois je er verder mee gaat doen.

Van alles... vandaag extra op een mooie Duroc ribkarbo met rub.
Die rokerigheid en pit is echt prachtig!
 
Sander72 zei:
Rockabimmy zei:
Te gek zeg! Ben wel heel benieuwd wat voor n moois je er verder mee gaat doen.

Van alles... vandaag extra op een mooie Duroc ribkarbo met rub.
Die rokerigheid en pit is echt prachtig!

Dat klinkt echt heel vervelend. Ben bang dat ik het ook eens ga proberen dan ;)
 
lekker hoor, mijn zelf gemaakte paprika poeder is ook op, maar ik krijg gelijk weer de kriebels... als het dan toch aan staat kan gelijk alles erbij, pepers, paprika, ui, knoflook, zout...
 
leuk idee.

Lower en Slower kan haast niet... Red Hot Chili en Jalape?o Peppers!

Sander72 zei:
Afgelopen weekend gingen we echt laag en traag... pepers roken en drogen:

dat kan echt  nog wel lager.
ik droog de beef jerky tussen de 30 a 40 graden in mn iso oven
dat moet een ei toch ook kunnen.
voor beef J is hoe lager de temperatuur hoe beter de kwaliteit vraag me af of dat met kruiden net zo is.
 
Haha. Lekker hoor. Dat ga ik ook eens proberen.
Dank voor de inspiratie.

Maarre...... Start je de q om een lekker biertje te drinken of drink je een biertje om de q aan te steken?  :D
Die hele lekkere trappisten en bieren worden zowat je handelsmerk.

*drinkt hier ook zijn trapistje leeg  :)
 
Smokin' hot volgens mij die pepers!
Niet eerder bij stil gestaan dat je zoiets kan doen. Komt op m'n to-do lijst.
Mooie foto's trouwens


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Gaaf je eigen pepermix maken. Thanks voor de inspiratie. Ga maar eens op zoek naar een koffiemolen  :D
 
Zelf ook al de nodige keren mijn pepers (had toen +- 12 soorten in de tuin) gerookt en gedroogd, maar ondanks een onderbuikgevoel en gezond verstand toch ??n keer een fout gemaakt......

De gedroogde pepers in een oude koffie molen vermaald (heerlijk aroma erbij) en toen de plastic kap eraf gehaald en geroken.......

Mijn voorhoofdsholten blijken niet alleen in mijn voorhoofd te zitten, maar ook verbindingen te hebben naar oren, keel, ogen, longen en zelfs mijn gewrichten begonnen te jeuken. De regendans die ik toen gemaakt hebt heeft tot de regen geleid van de afgelopen maanden......

Een gewaarschuwd mens telt voor twee !!!!!
 
Ge-Wel-Dig Gozert
Ziet er prachtig uit B-)

@Richard
Bij de Blokkert kostte die Tomado koffiemolen een euro of 14 dacht ik

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan