- Berichten
- 454
Volgens de methode van die Australische knakker Low&Slow basics crispy buikspek gemaakt.
Buikspek, 2 dagen van te voren gedroogd en doorgeprikt.
In een bakje op een soort verhoginkje in de koelkast gedaan om het verder te laten drogen.
Met een ventilator erbij voor betere luchtcirculatie.
2 dagen later is de zwoerd, roze en keihard.
Vandaag de moed bij elkaar gerapen.
2 kolenmandjes, met B&B briketten, aan elke zijde geplaatst van de Weber Summit.
In het midden een lekbakje en bidden dat ik 250/260C aan kan houden.
Toen ik merkte dat ik teveel rookontwikkeling kreeg ivm druipend vet in een bakje NAAST de kooltjes, heb ik besloten om het lekbakje 1 verdieping hoger te plaatsen.
Dit gaf wel iets minder rookontwikkeling.
Na een klein uurtje gekeken naar de stand van zaken.
Verbrand.
Dan maar het vlees eraf gehaald, in een ander bakje het vlees in wat appelazijn/appelsap laten stoven.
2 uur later, het vlees eraf gehaald.
Vlees gedeelte super zacht. Heeft wel een goede zure smaak ivm de appelazijn.

Ondanks dat het aangebrand was, was het gelukkig nog wel crispy, net een wat donkere versie ervan.
Wat heb ik geleerd?
2 dagen van te voren in de koelkast drogen, is perfect.
Geen appelazijn meer gebruiken. Inwikkelen in alufolie is wat beter.
Proberen om een wat egaler stuk te krijgen.
Buikspek, 2 dagen van te voren gedroogd en doorgeprikt.
In een bakje op een soort verhoginkje in de koelkast gedaan om het verder te laten drogen.
Met een ventilator erbij voor betere luchtcirculatie.

2 dagen later is de zwoerd, roze en keihard.
Vandaag de moed bij elkaar gerapen.
2 kolenmandjes, met B&B briketten, aan elke zijde geplaatst van de Weber Summit.
In het midden een lekbakje en bidden dat ik 250/260C aan kan houden.
Toen ik merkte dat ik teveel rookontwikkeling kreeg ivm druipend vet in een bakje NAAST de kooltjes, heb ik besloten om het lekbakje 1 verdieping hoger te plaatsen.
Dit gaf wel iets minder rookontwikkeling.
Na een klein uurtje gekeken naar de stand van zaken.

Dan maar het vlees eraf gehaald, in een ander bakje het vlees in wat appelazijn/appelsap laten stoven.
2 uur later, het vlees eraf gehaald.
Vlees gedeelte super zacht. Heeft wel een goede zure smaak ivm de appelazijn.


Ondanks dat het aangebrand was, was het gelukkig nog wel crispy, net een wat donkere versie ervan.
Wat heb ik geleerd?
2 dagen van te voren in de koelkast drogen, is perfect.
Geen appelazijn meer gebruiken. Inwikkelen in alufolie is wat beter.
Proberen om een wat egaler stuk te krijgen.