- Berichten
- 23
Gisterochtend de bbq op tijd aangestoken voor een sessie shortribs.
De bbq-rub gemaakt aan de hand van een recept in de video van HowToBBQRight. De hoeveelheid zout en peper heb ik wel gehalveerd. Ook gewerkt met half om half met gerookte paprikapoeder en gewone paprikapoeder.
Op de bbq zat na vier uur een mooie bark op de ribs. Dit op een temperatuur van rond de 110 graden.
Vervolgens de ribs ingepakt met wat boter, ahornsiroop en basterdsuiker. Helaas heb ik kleine vellen papier, dus moest
ik er nog een laag folie om heen doen.
Als laatste nog een uurtje uit de verpakking, ingekwast met barbecuesaus. Hiervoor heb ik de Hickory and Brown Sugar van Sweet Baby Ray’s gebruikt.
Bij een kern temperatuur van 92 graden waren ze heerlijk zacht!
Helaas ging het aan tafel te snel om een goede foto te maken van het eindresultaat.
Heeft iemand toevallig nog tips waar je in Noord-Holland rollen butcherpaper te verkrijgen zijn?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
De bbq-rub gemaakt aan de hand van een recept in de video van HowToBBQRight. De hoeveelheid zout en peper heb ik wel gehalveerd. Ook gewerkt met half om half met gerookte paprikapoeder en gewone paprikapoeder.
Op de bbq zat na vier uur een mooie bark op de ribs. Dit op een temperatuur van rond de 110 graden.
Vervolgens de ribs ingepakt met wat boter, ahornsiroop en basterdsuiker. Helaas heb ik kleine vellen papier, dus moest
ik er nog een laag folie om heen doen.
Als laatste nog een uurtje uit de verpakking, ingekwast met barbecuesaus. Hiervoor heb ik de Hickory and Brown Sugar van Sweet Baby Ray’s gebruikt.
Bij een kern temperatuur van 92 graden waren ze heerlijk zacht!

Helaas ging het aan tafel te snel om een goede foto te maken van het eindresultaat.

Heeft iemand toevallig nog tips waar je in Noord-Holland rollen butcherpaper te verkrijgen zijn?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk