- Berichten
- 546
Afgelopen weekend mochten eindelijk de ribbetjes van de Hanos ( die al 3 weken in de vriezer liggen ) op de Q.
Na het ontvliezen heb ik de ribs in 2 verschillende rubs gezet. 2 ribs in Noskos The spareribs, en 2 ribs in de rub van Saus Guru.
De spareribs heb ik bereid op de 3-2-1 manier. De Q stabiel gekregen op 110 graden roostertemperatuur en vervolgens met 2 blokjes kersenhout en 1 blokje beukenhout 3 uur laten smoken. Om de gasten alvast een voorproefje te geven, heb ik er ook moinkballs aan toegevoegd. ( handig ding ,de grill expander ).
Na 3 uur de ribs in de folie gewikkeld. Hier heb ik Roomboter/honing/basterdsuiker en Whiskey aan toegevoegd.
Na ongeveer 50 minuutjes heb ik ze uitgepakt, en heb ik ze 20 minuutjes laten drogen. Vervolgens om de 10 minuten ingesmeerd met een honing/whiskey mengseltje.
Ze waren echt oprecht heel lekker. Voor mezelf en de gasten ( zeiden ze ) de beste ribs tot nu toe. Ik bestel wel eens spareribs, of eet ze in een restaurant. Maar dat kan bij lange na niet tippen aan dit !
Na het ontvliezen heb ik de ribs in 2 verschillende rubs gezet. 2 ribs in Noskos The spareribs, en 2 ribs in de rub van Saus Guru.
De spareribs heb ik bereid op de 3-2-1 manier. De Q stabiel gekregen op 110 graden roostertemperatuur en vervolgens met 2 blokjes kersenhout en 1 blokje beukenhout 3 uur laten smoken. Om de gasten alvast een voorproefje te geven, heb ik er ook moinkballs aan toegevoegd. ( handig ding ,de grill expander ).
Na 3 uur de ribs in de folie gewikkeld. Hier heb ik Roomboter/honing/basterdsuiker en Whiskey aan toegevoegd.
Na ongeveer 50 minuutjes heb ik ze uitgepakt, en heb ik ze 20 minuutjes laten drogen. Vervolgens om de 10 minuten ingesmeerd met een honing/whiskey mengseltje.
Ze waren echt oprecht heel lekker. Voor mezelf en de gasten ( zeiden ze ) de beste ribs tot nu toe. Ik bestel wel eens spareribs, of eet ze in een restaurant. Maar dat kan bij lange na niet tippen aan dit !