BasBQ
Beef en Steak

Low and Slow Spareribs.

 
 

Jeffievb

Stoker
Berichten
382
Afgelopen weekend mochten eindelijk de ribbetjes van de Hanos ( die al 3 weken in de vriezer liggen ) op de Q.

Na het ontvliezen heb ik de ribs in 2 verschillende rubs gezet. 2 ribs in Noskos The spareribs, en 2 ribs in de rub van Saus Guru.

20201003_104017.jpg
IMG-20201003-WA0019.jpg


De spareribs heb ik bereid op de 3-2-1 manier. De Q stabiel gekregen op 110 graden roostertemperatuur en vervolgens met 2 blokjes kersenhout en 1 blokje beukenhout 3 uur laten smoken. Om de gasten alvast een voorproefje te geven, heb ik er ook moinkballs aan toegevoegd. ( handig ding ,de grill expander ).
IMG-20201003-WA0021.jpg
IMG-20201003-WA0028.jpg
20201024_084610.jpg



Na 3 uur de ribs in de folie gewikkeld. Hier heb ik Roomboter/honing/basterdsuiker en Whiskey aan toegevoegd.

20201003_185310.jpg


Na ongeveer 50 minuutjes heb ik ze uitgepakt, en heb ik ze 20 minuutjes laten drogen. Vervolgens om de 10 minuten ingesmeerd met een honing/whiskey mengseltje.

Ze waren echt oprecht heel lekker. Voor mezelf en de gasten ( zeiden ze ) de beste ribs tot nu toe. Ik bestel wel eens spareribs, of eet ze in een restaurant. Maar dat kan bij lange na niet tippen aan dit !
20201003_211600.jpg
 
Mooie ribs hoor. Zelf van het weekend ook de ribs van de hanos gebruikt, prima kwaliteit. De grill expander ziet er ook erg handig uit. Merkte je nog smaakeffect van dat het vet van de MOINK balls over de spareribs heen druipt (wellicht zelfs gewenst?).
 
Mss moet ik ook wel eens gaan zien voor zo een extender, want die moinkballs gaan ook perfect op die temperatuur en dus kunnen die tussentijds er nog bij.

Ribkes zien er heerlijk uit.
 
Mooie ribs hoor. Zelf van het weekend ook de ribs van de hanos gebruikt, prima kwaliteit. De grill expander ziet er ook erg handig uit. Merkte je nog smaakeffect van dat het vet van de MOINK balls over de spareribs heen druipt (wellicht zelfs gewenst?).

Thanks !! Ik heb de jouwe zojuist bekeken. Zien er ook erg goed uit !! Ik merkte er eigenlijk niet zo heel veel van.
 
Mss moet ik ook wel eens gaan zien voor zo een extender, want die moinkballs gaan ook perfect op die temperatuur en dus kunnen die tussentijds er nog bij.

Ribkes zien er heerlijk uit.

Dankjewel !! Grill expander is wel handig. Gebruik hem niet vaak, maar kon hem toen een keer meebestellen op marktplaats voor 25 euro ( nieuw ). Dus dacht waarom ook niet :p
 
wauw, moinks en ribs. 2 fantastische gerechten bij elkaar
gasten zijn flink verwend

PS
jij eet nooit meer ribs in een restaurant 💪 :cool:
 
Och wat een fijn bordje. Smakelijk hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan