BasBQ
Beef en Steak

Low and slow oosters buikspek.

 
 

Bjornkooyman

Vuurmaker
Berichten
92
Vandaag op de masterbuilt oosters buikspek gemaakt.
Was de eerste keer maar erg lekker.

De marinade heb ik van Marcel Nasq afgekeken en is een aanrader.

Het was een stuk van 500 gran zonder zwoerd.
Gisteren de marinade gemaakt en het buikspek in een ziplock zak in de koekskast laten intrekken.

Vandaag op de q
Low and slow op ongeveer 120 graden laten garen. Hij heeft er bijna 5 uur over gedaan(en het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf)
Voor wat extra smaak een stukje maple rookhout toegevoegd. (Ik dacht esdoorn,Japanse esdoorn,oosters)

Daarna op een broodje met zoetzure komkommer en klaar.

Heerlijk.

IMG_1661.jpeg


IMG_1662.jpeg


IMG_1664.jpeg


IMG_1665.jpeg


IMG_1666.jpeg


IMG_1668.jpeg


IMG_1669.jpeg


IMG_1670.jpeg


IMG_1672.jpeg


IMG_1673.jpeg


IMG_1674.jpeg


IMG_1676.jpeg
 
Oh! Dat ziet er geweldig uit, wil ik snel ook eens maken. Nog tips?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er heerlijk uit!

Lust ik ook wel een broodje van. 😋😋
 
Dat ziet er erg lekker uit, het is een mooi stuk vlees.
 
Als het net zo smaakt als het er uitziet, dan moet je enorm gesmuld hebben.
 
Man! Daar zou ik nu heel erg veel zin in hebben
 
Hier liggen er ook 2 op.
1tje met een brisket run en de andere met een marinade van oestersaus, sojasaus, sesamolie, chilipoeder, bruine suiker en 5 spice
20230710_121902.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan